Ny selvmordskult på vej til Danmark

Lær at spotte om du, dine venner eller børn er ved at blive fanget af den dystre emo-livsstil, der netop har ført til en 13-årig piges selvmord i England

Typisk emo-pige med langt pandehår over det ene øjeFoto: shira gal
Typisk emo-pige med langt pandehår over det ene øjeFoto: shira gal

Den 13-årige Hannah Bond fra East Peckham, Kent, i England var en køn, velfungerende pige. Det ændrede sig for et par måneder siden, da hun begyndte at dyrke den amerikanske subkultur, kaldet 'Emo'. For fire dage fandt hendes forældre hende død. Hannah havde hængt sig selv fra loftet i et slips, og det tragiske teenage-selvmord har fået debatten om emo-kult til at blusse voldsomt op i England.

Vokser i Danmark
I Tjekkiet, Rumænien og Australien har andre emo-teenagere også begået selvmord, men i Danmark er Emo-kulturen stadig en mindre subkultur, der dog har en del tilhængere på nettet. 16-årige 'Emo-Prince' skriver på sin website "look in my eyes and you wil see all that bad things in me the hate I have the Dark in me.."

Emo-uniformen
I Emo-kulturen er der mange retningslinjer for den rette påklædning. På nettet kan man finde adskillige guides til den rette emo-uniform. Påklædningen kan bedst beskrives som en blanding af goth og punk. Nittebælter, piercinger, sort tøj, sortfarvet hår, der gerne må dække et øje, er en del af uniformen. På nettet er der er også mange mobbe-sites, der gør grin med emo-kulturen og dennes selviscenesættelse og fascination af selvmord.

Unge savner fortrolighed
Lillian Zøllner, der er leder af 'Center for Selvmordsforskning' i Odense, har kaldt det 'uetisk' bare at slå emo-kulturen hen som blot endnu et ungdomsfænomen, men insisterer på at vi er opmærksomme på evt. faresignaler.:

- Hvis forældrene tror at deres teenager har problemer, f.eks. hvis hun/han pludselig bliver meget indelukket, pludseligt skifter omgangskredsen ud, eller de tager dem i at udøve skade på sig selv, så er det vigtigt at forældrene tager ansvar og spørger deres børn direkte om de går i selvmordstanker. De unge oplever det som en utrolig lettelse når forældrene tager ansvar. Det skal ikke være datterens 13-årige veninde som er den fortrolige, når vi taler noget så alvorligt som selvmord, men forældrene selv"

1 af 2 Gerard Way, emo-ikon og forsanger i bandet 'My Chemical Romance'
2 af 2 Typisk emo-pige med langt pandehår over det ene øjeFoto: shira gal
0 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere