Eventyr med æggekopi slutter snart

Et æg til at sidde i koster lige under 5000 i kopiversionen i England. Men nu er det snart slut med billige kopien nu

I dag er det fuldstændig lovligt, at producere en kopi af den verdensberømte Arne Jacobsen stol ægget. Hvis man vel at mærke driver forretning i England, hvor en designers rettigheder udløber efter 25 år.

Det har mange danskere - med mere eller mindre held - benyttet sig af, men nu skriver dr.dk, at kopi-design-eventyret slutter til september, hvor en ny og strammere britisk lovgiving træder i kraft.

Danske møbelfolk jubler ved tanken, men direktøren for hjemmesiden voga.com - som lige nu har tilbud på ægget til bare 4200 kroner - synes den nye lov er urimelig. Den lægger op til at designeren af et produkt har rettigheder i op til 70 år.

Øv, det er for lang tid
- Det er for lang tid. Det er mere end en menneskealder, og det er syv gange så lang tid som det samme princip inden for medicinindustrien. Hvorfor skal det være sådan med møbler, siger direktør Bob Brinklow.

Per Q. Ovesen, juridisk konsulent og advokat for Møbel + Interiør Brancheforeningen./Danish Furniture (Foreningen Dansk Møbelindustri), oplsyer at England dermed får samme regler som Danmark og en lang række andre lande:

- De 70 år fra designerens dødsfald er standard. Så udløber rettighederne.

Men hvor længe mener du en designer skal have rettighed til sit design?

1 af 2 
2 af 2 
0 kommentarer
Vis kommentarer