FN: Menneskeret at sælge sex

Sexarbejde.dk får ny ven i kampen mod et forbud mod købesex. Det er en ret, at sælge sex, siger Institut for menneskerettigheder

Birgitte Kofod Olsen fra Institut for Menneskerettigheder (IMR), melder sig nu ind i debatten om et forbud mod købesex. Sådan et forbud kan hun ikke lide, og det vil desuden krænke kvíndernes menneskerettigheder.
- Det er vigtigt at huske, at disse rettigheder og friheder er anerkendt af både FN's kvindekonvention og i den danske lovgivning.

Bestem over egen krop
- Vi må derfor blive bedre til at respektere, at prostituerede også er rettighedshavere, mener hun, Og det medfører, at vi må respektere deres ret til at bestemme over eget liv og egen krop, og til at sælge seksuelle ydelser, siger Birgitte Kofod.

Smiley måske en løsning
Birgitte Kofod Olsen synes en licens- eller en smiley-ordning som nationen!-medlem Camilla Andersen foreslog her på siden i tirsdags, kunne være en god ide. Det kan forebygge, at folk ser ned på de prostituerede, og deres kunder. Et stort flertal nationen!-brugere støtter ideen om en smiley-ordning - 1833 har sagt ja, til at en smiley ordning for bordeller er en god ide, mens kun 204 vender tommelen nedad,

Forbud er farligt
Et forbud, som bl.a. Dansk kvindesamfund kæmper for i dag på Kvindernes Internationale Kampdag vil ligefrem være farligt.
- Det vil jo ikke fjerne prostitutionen. Det vil bare blive ulovligt og foregå i det skjulte. Så hellere en mere målrettet indsats mod menneskehandlen og den kriminalitet, der er forbundet med prostitution, siger menneskeretsekspert Birgitte Kofod.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i nationen!
Seneste i nationen!
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Steffan Kærulf Frandsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen