Annonce:
Annonce:

Ungdomshusets mystiske venner

Ungdomshusets venner i beboer-sammenslutningen Tinget fremstår som om de er 1500 husstande - men de kun 10

Kom frit frem. Måske har ungdomshusets venner gemt sig da fotografen tog billedet af Frederikssundvejens Skole, der er i spil som kommende ungdomshus. Der hersker ihvertfald usikkerhed om hvor, hvem og hvor mange vennerne er. (Foto: Jesper Stormly Hansen)
Kom frit frem. Måske har ungdomshusets venner gemt sig da fotografen tog billedet af Frederikssundvejens Skole, der er i spil som kommende ungdomshus. Der hersker ihvertfald usikkerhed om hvor, hvem og hvor mange vennerne er. (Foto: Jesper Stormly Hansen)
Annonce:
Følg nationen!

Adskillige artikler om naboprotester mod et kommende ungdomshus på Frederikssundsvejens Skole har samtidig indeholdt sætningen: Beboersammenslutningen Tinget, der dækker 1500 husstande i området omkring Provstevej lige over for skolen, ser derimod frem til at få et ungdomshus til kvarteret.

Nu siger af nationens! medlemmer, at Tinget er en lille lukket klub af aktivister, der slet ikke er nærheden af at have 1500 medlemmer.

Ikke på vores vegne
'Som beboer på Provstevej må jeg gøre jer opmærksom på at beboersammenslutningen Tinget IKKE er en almindelig sammenslutning af beboere, og vi andre beboere på Provstevej ønsker IKKE at beboersammenslutningen Tinget eller Freja Wedenborg udtaler sig på vores vegne, skriver det opmærksomme nationen!-medlem, der ikke ønsker at få sit navn frem(redaktionen kender det selvfølgelig).

Annonce:

Freja Wedenborg, som er talsmand for Tinget, vil ikke citeres for noget som helst, men erkender, at Tinget er en lukket gruppe på ti personer, og at man ikke bare kan blive medlem.

Også mystik sidste gang
Da der i september var demonstrationer for et ungdomshus på Grøndalsvænge i en anden del af Københavns Nordvestkvarter, var der også mystik omkring en gruppe af positive naboer. Dengang lød det fra gruppen ' Ungdomshus i Nordvest ', at beboere i Nordvestkvarteret bakker op om ideen om et nyt ungdomshus på Grøndalsvænget Allé 13, og man så frem til at nyde godt af billige folkekøkkener og kulturtilbud. Men foreningen blev kaldt fupmagere af de lokale, og en talsmand måtte også dengang indrømme over for Ekstra Bladet, at man fremstod forkert i pressen.

- Nogle har åbenbart misforstået os. Vi har aldrig udgivet os for at være en forening, som talte på vegne af beboerne i Grøndalsvænge. Så er der sket nogle journalistfejl, sagde Helene Hansen, som var talsmand for 'Beboere for et Ungdomshus i Nordvest'.

Annonce:

Hemmelige venner
De lokale undrer sig også over, at det indtil nu ikke er lykkedes at få sat navne på den 'lange række' af firmaer og foreninger, der ifølge advokat Knud Foldschack fra Fonden Jagtvej 69 har vist interesse for at flytte ind på Frederikssundvejens Skole sammen med de unge. På et møde mellem de unge og formænd fra de 11 nærmeste boligforeninger i onsdag, spurgte deltagerne om de kunne få at vide, hvem det var der drive virksomhed på samme adresse som et ungdomshus:
- Der var flere af formændene, der gerne ville have deltaljer om den liste af interesserede firmaer. Sådan så de kunne tage stilling til hele pakken. Men vi fik et klart nej - vi måtte ikke få noget at vide, siger Jørgen Rose, næstformand i Bispebjerg Lokaludvalg, der ledede mødet.

Borgermøde 5. marts
Beboerne - både de vrede og de glade - kan deltage i afstemninger på nettet, og der bliver mulighed for at deltage i rigtig lokaldebat, når Bellahøjskole d. 5.3 lægger hus til en borgerhøring.

Men hvad mener du om de mystiske venner, eller kender du et firma eller en forening, der gerne vil dele adresse med et ungdomshus? Skriv din kommentar nendenfor.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er farligt at leve, du kan dø af det
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: