VM 1958 er en løgn

Konspirationskalender 22: Verdensmesterskaberne i fodbold 1958 i Sverige fandt aldrig sted - det var blot amerikansk propaganda

Ingen medier kan tilsyneladende fortælle, at det er deres journalister, der sidder og dækker kampen. (Foto: Konspiratio58.com)
Ingen medier kan tilsyneladende fortælle, at det er deres journalister, der sidder og dækker kampen. (Foto: Konspiratio58.com)

Du troede, du så værtsnationen Sverige gå hele vejen og slå selveste Sovjetunionen ud. Du troede, du så Pelés himmelske driblinger og mål, da Brasilien slog svenskerne 5-2.

Det så du måske også, hvis du levede i 1958. Men det hele var bare et bluffnummer, optaget til tv og radio.

Konspirationsteorien om VM i 1958 kom frem i det fiktive svenske dokumentarprogram Konspiration 58. Her står flere af de gamle stjerner fra verdensmesterskaberne frem og indrømmer, at det hele bare var bluff, indspillet et helt andet sted i verden for at tækkes politiske interesser.

Ifølge programmet har foreningen Konspiration 58 i årtier kæmpet for at få denne sandhed frem i lyset. Og de har hele tiden haft beviserne i baghånden: skyggerne under kampene falder på en måde, de aldrig ville gøre i Sverige.

Fotomanipulation og kameraforbud
Bag ved stadionmuren på Ullevi ses bygninger, der ikke ligger i Göteborg, men i New York. Og på en øde mark udenfor Los Angeles er der angiveligt bygget et stadion, som kameraer forbydes adgang i nærheden af.

Endvidere kan ingen aviser ifølge Konspiration 58 dokumentere, at det er deres journalister, man ser ved sidelinjen.

Men hvorfor dog alt det besvær, i stedet for bare at spille en gang fodbold?

Jo, ifølge den fiktive dokumentar blev det hele iscenesat af USA som led i den kolde krig. Stormagterne forsøgte på alle planer at være hinanden overlegne - også i mediestyring. Bluffet med VM 1958 var simpelthen den første full-scale manipulation med offentligheden, godt hjulpet på vej af FIFA og den voksende tv-industri!

Læs mere på Konspiration58.com.

Afstemningen er afsluttet. 79 procent tror ikke på teorien om, at VM i fodbold 1958 aldrig har fundet sted. Husk at følge de andre konspirationsteorier.

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Hvor der er penge, der er Peter