Anders And som musikpirat

I Nederlandene er Anders And røget med på moden. For at tjene penge piratkopierer han musik, men Onkel Joakim stopper legen.

Denne (m)and har ingen respekt for musikeres copyright. Gudskelov får hans rige onkel sat en stopper for det. (Foto: Ben Ostrowsky, Sylvar | Flickr)
Denne (m)and har ingen respekt for musikeres copyright. Gudskelov får hans rige onkel sat en stopper for det. (Foto: Ben Ostrowsky, Sylvar | Flickr)

Børn, barnlige sjæle og andre Anders And-læsere i Nederlandene får sig i disse dage en moral opsang omkring piratkopiering af musik i form af bidende socialrealisme anno 2007. Det beretter Newz.dk.

Rip, Rap og Rup vil gerne have den nye cd med en 'Jan Goudsmid', så de beder onkel Anders om 20 euro. Det tager han dog roligt, da han ved, de bruger alle pengene på slik, og at det derfor vil tage dem langt tid at spare op.

Stor er hans forundring dog, da han ser de tre nevøer gå og lytte til musikken. Da han spørger, hvordan de har fået råd til den, svarer de, at de har downloadet den fra internettet. De vil så beholde den ulovlige kopi, indtil de har råd til den originale.

Det giver imidlertid den gode Anders en idé: Han vil lave endnu flere piratkopier, sælge dem til den halve pris og score en fed profit.

Familieoverhovedet viser nåde
Men helt som i den virkelige verden, er det manden på pengene, der får stoppet piratlegen, i Andeby er det Anders' onkel, Joakim von And.

- Og så skal du betale mig 100 gange rettighederne til CD'en, som er udgivet af mit pladeselskab, forlanger han af Anders And.

Derudover må pirat-Anders også hoste op med 10.000 dollars for piratkopiering.

Det får Anders And til at falde på sine grædende knæ og forklare, at han trods alt har købt originalen. Onkel Joakim viser barmhjertighed denne gang, fordi Anders trods alt er familie.

Nederlandenes svar på antipirat-gruppen, BREIN, mistænkes ifølge Newz.dk at have haft en finger med i spillet.

Det afviser redaktør Thom Roep dog, mens han undskylder den prædikende tone og forklarer, at historien blot skal illustrere, at Rip, Rap og Rup nu engang er klogere end deres onkel.

Om det så betyder, at det er moralsk accepteret at være fritidspirat, melder historien intet om.

Hvad mener du? Er det Anders Ands opgave at fortælle folk, hvad der er rigtigt og forkert? Læg din kommentar herunder.

Læs tegneserien her. Tak til Newz.dk-brugeren 'ZUZ3L', der har oversat tegneserien til dansk.

0 kommentarer
Vis kommentarer