Mordet på Diana

Konspirationskalender 3/12: Prinsesse Diana blev dræbt af en hvid Fiat Uno, så prins Charles kunne få sin Camilla Parker Bowles.

Med 160 kilometer i timen brager den sorte Mercedes ind i betonpillen i Pont de l’Alma-tunellen, Paris. Kort efter følger blitzregnen fra paparazzifotograferne, der tager billeder på livet løs af den døende prinsesse Diana.

Det var den 31. august 1997. Men selvom dødsulykken siden blev undersøgt af de franske myndigheder i to år, er der stadig mange briter der tror, at Diana i virkeligheden blev myrdet. Milliardæren Mohammed Al Fayed, far til Dianas kæreste Dodi, mener også, at nogen pustede godt til, da prinsesse Dianas lys blev slukket.

Var chaufføren virkelig beruset?
Officielt havde chaufføren Henri Paul drukket en gewesen for meget, da han satte sig bag rattet og kørte Diana og Dodi fra Hotel Ritz i Paris, forfulgt af en horde af fotografer. Men ifølge nyhedsmagasinet Time blev blodprøven, der beviste Pauls beruselse, aldrig dna-testet. Den tilhører altså måske slet ikke ham.

Angiveligt fortalte Diana også sin butler, at hendes eks-mand, kronprins Charles, ville få hende myrdet. Motivet for det kunne være, at han så lettere kunne gifte sig med sin nye flamme, Camilla Parker-Bowles. Og det britiske kongehus ville samtidig undgå, at tronarvingen prins William fik muslimske halvsøskende. Ifølge flere arabiske medier var prinsesse Diana nemlig allerede gravid med Dodi, da hun omkom.

Vidner så en hvid bil
De første konspirationsteorier om mordet på Diana kom frem allerede en time efter meddelelsen om hendes død. I følge dem var det en efterretningsagent fra MI6, der kørte en tungtlastet, hvid Fiat Uno ind i den sorte Mercedes.

Og der blev rent faktisk fundet striber af hvid maling fra en Fiat Uno på ulykkesbilen i Paris. Ligesom et vidne har set en hvid Fiat forlade Pont de l’Alma-tunellen i høj fart lige efter ulykken. Men hverken Fiat'en eller dens fører er senere blevet fundet.

Afstemningen er afsluttet. Resultatet blev, at 64 procent tror, at Diana blev myrdet, mens 36 procent siger nej. Følg konspirationsteorierne her.

0 kommentarer
Vis kommentarer