Det hemmelige selskab, der bestemmer alt

Konspirationskalender 2/12: Nogle af verdens mest magtfulde mennesker mødes hvert år. Men hvad de taler om er hemmeligt.

En tegning af Bilderberg-hotellet hvor gruppen eftersigende mødtes første gang
En tegning af Bilderberg-hotellet hvor gruppen eftersigende mødtes første gang

Bilderberggruppen er en hemmelighedsfuld gruppe bestående af nogle af verdens mest indflydelsesrige mennesker. Gruppen blev dannet i 1954 af bl.a. David Rockefeller og prins Bernhard af Holland. Gruppen er opkaldt efter det hotel i Oosterbeek i Holland hvor det første møde fandt sted.

Officielt er gruppens formål gennem uformelle møder, at øge forståelsen mellem Nordamerika og Europa. Hvert år offentliggøres en liste med de ca. 100 deltagere og det officielle mødested. Deltagere er toppolitikere, oliefolk, industrimagnater.

Danmark og det hemmelige selskab
To gange har gruppens møder fundet sted i Danmark. På Hotel Store Kro i Fredensborg i 1956 og på Hotel Marienlyst i Helsingør i 1959.

Af tidligere danske deltagere kan nævnes Mærsk Mc-Kinney Møller, Jens Otto Krag, Herbert Pundik og Anders Fogh Rasmussen. Af prominente udenlandske deltagere kan nævnes Henry Kissinger, Bill Gates, Bill Clinton og Olof Palme. I 2006 da mødet var i Ottawa, Canada deltog Politikens Tøger Seidenfaden og Anders Eldrup fra DONG.

Du kan se lister, hvor Seidenfaden og Eldrup optræder. Se de fulde lister.

Gruppens møder foregår uden protokol og intet offentliggøres efterfølgende.

Pga. denne ugennemsigtighed har der gennem årene været mange spekulationer om hvad det reelle formål er med gruppen. Nogen konspirationsteoretikere mener at Bilderbergruppen i virkeligheden er et skalkeskjul for Illuminati, altså en hemmelig gruppe der, med en skjult dagsorden ønsker at indføre en ny totalitær verdensorden og i dølgsmål styrer pressen og verdensøkonomien.

Opfandt EU og hjalp Clinton
Det er bl.a. sagt at Bilderberggruppen er arkitekten og idémanden bag EU. Gruppen bruger efter sigende sin kolossale indflydelse til at forme og placere sine egne folk på magtfulde poster. En ukendt, magtløs amerikansk guvernør deltog i gruppens møde i 1991 - 18 måneder senere var guvernøren fra Arkansas, Bill Clinton, USA's præsident.

Også Henry Kissinger og Tony Blair skylder efter sigende Bilderberggruppen der senere store succes.

Andre mener at der blot er tale om en diskussionsklub hvor indflydelsesrige mennesker kan mødes under uformelle forhold og tale sammen uden indblanding fra pressen.

En ting ligger dog fast, så længe gruppen insisterer på den megen hemmelighedskræmmeri vil der opstå vilde spekulationer om Bilderberggruppens formål.

Afstemningen er slut. Resultatet blev, at 29 procent tror på, at den såkaldte Bilderberg-gruppe arbejder mod verdensherredømmet. Det tror de resterende 71 procent ikke på.

1 af 4 I december 2007 sætter Ekstra Bladets nationen! fokus på 24 konspirationsteorier og spørger læserne, om der mon er noget om snakken...
2 af 4 En liste over deltagere til et Bilderberg-møde i 2006, hvor DONGs Anders Eldrup er i blandt
3 af 4 Og Politikens chefredaktør Tøger Seidenfaden har tilsyneladende også været med i det mystiske selskab......
4 af 4 En tegning af Bilderberg-hotellet hvor gruppen eftersigende mødtes første gang
0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste på ekstrabladet.dk
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere