Annonce:
Annonce:

Ét års Ikke-vestlig indvandring koster 63 milliarder

De 15.400 ikke-vestlige indvandrere, der kom til Norge sidste år, vil tilsammen koste landet 63 milliarder kroner, viser beregninger fra Norges Statistisk(SSB)

Annonce:
Følg nationen!

I Danmark har regeringen med socialminister Karen Hækkerup i spidsen afvist at regne på, hvor meget Danmark tjener eller taber på indvandringen.

Undersøgelse af indvandring aflyst

- Frem for at bruge ressourcerne på nye økonomiske analyser vil jeg derfor hellere på nuværende tidspunkt bruge ressourcerne på at forbedre integrationen, lød det fra Karen Hækkerup, da nationens! Claus J bad om et opdateret regnestykke i foråret, men nu kan han og andre integrations-interesserede kigge med på et regnestykke fra Norges Statistik, SSB, der for Finansavisen.no har regnet på indtægter og udgifter ved indvandring.

Link til Finansavisen OBS kræver log-in

Annonce:

Regnestykket - som i søndags blev refereret på Aftenposten.no og kommenteret mere end 2000 gange, inden der blev lukket for kommentarer, viser at indvandrere fra vestlige lande over et et livsforløb, bidrager med plus 800.000 kr. Men at en ikke-vestlig indvandrer over et livsforløb koster staten mere end 4 millioner kroner.

Sidste års ikke-vestlige indvandring koster 63 mia
- Fortsætter dagens indvandring, spises hele olieformuen op sammen med værdien af Statoil-aktiernerne, skriver debattøren Hege Storhaug i Aftenposten, og regner sig frem til at prisen for at give 15.400 opholdstilladelser til ikke-vestlige indvandrere sidste år, dermed må være 63 milliarder kroner.

- Hvis den ikke-vestlige indvandring fortsætter på niveau med de fem sidste år, vil de totale omkostninger summere op til 4100 milliarder kroner netto, skriver SSB og Finansavisen.

Artiklen - som er ugens næstmest læste og - trods et lukket kommentarfelt - også figurerer på listen over mest kommenteret - er blevet delt mere end 9000 gange.

Men hvad mener du? Giver det mening at lave den slags regnestykker? Eller er det fornuftigt som Karen Hækkerup siger, at bruge kræfterne og energien på at få folk i arbejde?

Karen Hækkerup har lavet et integrationsbarometer, hvor man kan følge integrationen i hver enkelt kommune og se hvordan det går med ni områder:

Mål 1. Arbejde

Mål 2. Uddannelse

Mål 3. Danskkundskaber

Mål 4. Medborgerskab

Mål 5. Ligebehandling

Mål 6. Selvbestemmelse

Mål 7. Forsørgelse

Mål 8. Udsatte boligområder

Mål 9. Kriminalitet

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
En bonus på 300 mio. kr. for at handle el - virkelig!?
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: