Tulle bløder op: Rigtig mange af dem er velkomne

Hidsig debat på nationen! om DFs annonce om 685 nye danske statsborgere - og den éne, der er i PETs søgelys. Nu beroliger partiformanden

Følg nationen!

- Regeringen deler statsborgerskaber ud med rund hånd.

- Statsborgerskab er noget helt særligt, hvor man bliver en del af det danske fælleskab. Derfor skal det ikke være let at blivet statsborger, det skal være svært.

- Alle de andre partier tager det ikke alvorligt, de stemmer bare for. Og sammen med Enhedslisten har regeringen oven i hatten gjort det lettere at få statsborgerskab. Dansk Folkeparti siger nej.

Mere end 2000 kommentarer
Sådan skriver Dansk Folkeparti i den annonce, der har sat nationen og nationen! på den anden ende. Mere end 2000 kommentarer er der siden tirsdag aften skrevet om annoncen, der handler om, at én person, der nu er dansk statsborger, også står på en liste i PETs system. Næsten 30.000 har svaret på spørgsmålet, om annoncen, der nævner alle navnene på de nye danske statsborgere - og 57 procent har det fint med den, mens 43 procent synes den er over grænsen.

DF puster til fremmedhadetBødskov giver dansk pas til mulig terrorist

Mange er velkomne
Og nu har DFs formand lagt en tekst ud få Facebook, hvor han bløder en smule op i det budskab, han sendte afsted i annoncen.

- Selvfølgelig er der rigtig mange på listen, som er helt velkomne - men det må jo ikke skygge for en debat om, at der nu altså også er en på listen, som af PET vurderes at kunne være til skade for Danmarks sikkerhed! Og sådan en person skal altså ikke belønnes med et statsborgerskab!

- Vi har selvfølgelig forsøgt at få vedkommende skilt ud fra de andre, men det har regeringen desværre forhindret. Derfor annoncen som nu sikrer, vi får debatten, skriver Thulesen Dahl.

Hvad mener du? Trækker Tulle land? Burde DF have nuanceret budskabet i annoncen, så det f.ex. fremgik, at 'rigtig mange' er velkomne?

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

14,8 millioner kroner blev samlet ind på en time