Prinsesse Madeleine: Kongelige må gerne køre i busbanen

- Vi skal nok betale, men vi mener, at bøden er udstedt på et forkert grundlag, siger det svenske hofs informationschef om busbane-skandalen

Prinsesse Madeleine har bedt hoffets informationschef om at fortælel undersåtterne, at hun har tilladelse til at køre i Stockholms busbaner, når der er statsbesøg og lignende arrangementer. (arkivfoto)
Prinsesse Madeleine har bedt hoffets informationschef om at fortælel undersåtterne, at hun har tilladelse til at køre i Stockholms busbaner, når der er statsbesøg og lignende arrangementer. (arkivfoto)
Følg nationen!

- Bilen tilhører hoffet og har tilladelse fra amtet til at køre i en busbane.

Så kontant afviser hoffets informationschef Bertil Ternert, den bøde Stockholms Politi i går udstedte til prinsesse Madeleine, fordi hun tirsdag var blevet stoppet i en Volvo XC60 i busbanen.

Bryllupsstresset Madeleine stoppet af polisen

Prinsessen - som skal giftes på lørdag, og blandt andet har inviteret Joachim, Frederik, Marie, Mary og Benedikte fra Danmark - slap i første omgang fra stedet uden bøde. Men efter at have kontrolleret immunitetsreglerne, valgte politiet i går at udstede en bøde - og fortælle om den til aftonbladet.se.

Var politiet for hurtige med bødeblokken?
Men noget tyder på, at politiet ikke har gjort sit arbejde godt nok - for hoffets tilladelse til at køre i f.ex. busbaner gælder under statsbesøg eller lignende arrangementer. Og med 400 gæster fra mere end 15 forskelige lande, mener hoffet altså godt, at Madeleine kan køre i busbanen:

- Men vi retter os efter politiets beslutning, vi klager ikke, siger Bertil Ternert

Men hvad mener du?

Til aftonbladet siger professor i statsvidenskab Mats Lindberg, at hoffet skulle have tiet stille og betalt i stedet for at føre sig frem med tilladelsen:
- At de har de her rettigheder strider mod det demokratiske samfund.

LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

'Tøsedrengen'

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind