Vil ikke betale børnepenge til 13.319 polakker

EU vil ikke acceptere det danske folketings beslutning om, at borgere fra andre EU-lande skal arbejde i to år, før de kan få fuld børnecheck. men nationen! vil ikke acceptere EU

Følg nationen!

- Når EU kræver dansk børnecheck til udlændinge fra dag 1, vil Danmark virke som en magnet , især for underbetalt udenlandsk arbejdskraft.

- Derfor må mindste kravet være arbejde på dansk overenskomst og skat betalt til Danmark. Alternativt må ordningen ændres til skattefradrag.

Sådan skriver nationen! Per A i en kommentar til at EU-Kommissionen i går fastslog, at det nuværende optjeningsprincip for arbejdstagere fra andre EU-lande, som Folketinget indførte fra januar 2012 strider mod EUs sammenlægningsprincip om koordinering af sociale sikringsordninger.

55.000 arbejder i DK lige nu
I får borgere fra andre EU-lande 25 procent af børnepengene efter at have haft et halvt års bopæl og arbejde i Danmark. Efter et år får de 50 procent, og når de har haft arbejde - og betalt skat - i Danmark i to år, får de samme ydelse som danskere. Der er lige nu 55 EU/EØS-borgere, der arbejder i Danmark ifølge jobindsats.dk - heraf er de fleste polakkker (13000), tyskere (7000) og briter (5000).

Vi vil ikke betale
Og Per er ikke den eneste, der mener at EUs afgørelse er farlig. Peter K nægter ligefrem af betale:

- EU vil tvinge Danmark til at betale børnepenge til udenlandske arbejderes børn. Børn, der nok aldrig har været i Danmark, skal altså finansieres af de danske skatteydere. Hvor i alverden har regeringen dog gemt mandsmodet henne?

- Regeringen burde meddele EU, at børnepengene er et dansk anliggende, som EU-bureaukraterne skal blande sig langt udenom. For ikke nok med at EU pålægger de danske skatteydere en ekstraregning, så tilsidesætter EU også den beslutning, som Folketinget tidligere har truffet om børnepengene. Så stor magt skal EU da ikke have – der er brug for at bryde med lefleriet for Bruxelles!

Hvad mener du? Skal regeringen rette ind, som Socaldemokraterns skatteordfører Thomas Jensen lægger op til?

Mere fra Ekstra Bladet+

'Tøsedrengen'

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind