Karakteren 12 er alt, alt for let at få

Det er for let at få topkarakter med den nye skala mener et massivt flertal af læserne, der savner det gode gamle 13-tal. Hvad mener du?

- Alle får 12 nu om dage... man skal bare kunne stoffet så får man det serveret. Jeg fik 12 i mine eksamener ved at gengive det jeg havde læst i bøgerne. Sagde intet ekstra og havde ikke læst udover det. Var vildt overrasket over at den slags præstation var en topkarakter værd, skriver nationens!  Morten J. i en kommentar om 12-skalaen. (Foto: Lars Krabbe)
- Alle får 12 nu om dage... man skal bare kunne stoffet så får man det serveret. Jeg fik 12 i mine eksamener ved at gengive det jeg havde læst i bøgerne. Sagde intet ekstra og havde ikke læst udover det. Var vildt overrasket over at den slags præstation var en topkarakter værd, skriver nationens! Morten J. i en kommentar om 12-skalaen. (Foto: Lars Krabbe)

5271 læsere har stemt - og 75 procent, mener at det er alt for let at score topkarakteren 12. Og næsten lige så mange - 69 procent - savner den gamle karakterskala, hvor lærer og censor kunne gå amok over en 'usædvanlig, selvstændig og udmærket præstation'.

- Ja da jeg gik i skole fik vi ihvertfald ikke så mange 13 taller.

- I dag er det jo ikke noget nyt at man hører at man har fået 12 i mange fag. Og jeg stiller mig dælme også tvivlende over for at folk kan have så godt styr på så bred en vifte at man kan gå hen og få 12 i alt, skriver Mas T. og konkluderer:

- Det er for udvandet det system.

Se også: Utroligt gennemsnit: Danmarks bedste student

Beviser hvor fortabte vi er
R D. går lidt videre end udvandet og mener, at den nye skala - hvor man ikke kan belønne det særlige og usædvanlige' er et symptom på Danmarks problemer:

- Hele fundamentet for 13 tallet. at der skulle være mere at stræbe efter, end bare at kunne materialet. Det har man fjernet, og derved også lagt et låg på den mængde af viden en elev skal have. Jeg synes det er stærkt problematisk.

Bland dig i karakterdebatten i Ekstra Bladet. Skriv et læserbrev - husk navn og adresse

Skal ikke måles i forhold til andre lande
- Og hvorfor skal vi kunne benchmarke os op af andre, er ideen ikke at være unikke og levere noget ingen andre kan. Når man måler sig op mod noget, så er man ikke innovativ, så vælger man at slogs på samme områder.. og så har vi da først et RIGTIGT slemt lønproblem i DK..

- 12 skalaen er endnu et tegn på, hvor fortabt vi er når det komme til innovation, især i den offentlige sektor. det er en ren fallit erklæring, skriver R.D. mens Anru N. synes debatten er helt i skoven:

Se også: Student indrømmer: Havde ikke fortjent 12-taller

nationen! - hvor uvidenhed er en dyd
- Igen viser Nationen, at uvidenhed er det eneste der praktiseres.

- 13 tallet blev fjernet, fordi at man som dansk færdiguddannet, ingen jordisk chance havde for at komme ind i en virksomhed der krævede et højt snit (A). Den gamle skala, gjorde det således næsten umuligt at få 13. Problemet var jo, at karakteren "A" som svarede til 13, var nemmere at få i udlandet. Derfor har man valgt at lave 7 trins skalaen, og her er 11 og 13 jo karakteren 12, hvilken også er det, som "A" svarer til i udlandet.

Men hvad mener du? Er det godt at have en skala, der ikke kan belønne det ekstraordinære?

0 kommentarer
Vis kommentarer