Forældre demonstrerer mod ny ADHD-medicin

Der er 38.000 danskere, der får medicin mod ADHD - alt for mange mener en gruppe forældre, der i går protesterede foran Sundhedsstyrelsen

Mange forældre til børn, der er blevet diagnosticeret med ADHD og efterfølgende har fået medicin, er nervøse. Og nogle af dem er så bekymrede medicineringen, at de i går demonstrerede foran Sundhedsstyrelsen. Styrelsen har nemlig godkendt et nyt middel til behandling af ADHD.

Se også: Nye tal: Nu får 38.000 ADHD-medicin

- Vi er dybt bekymrede over at de godkender Elvanse. Det er et stof der er 2 gange mere potent end Ritalin. Ritalin er næsten identisk med kokain, og det nye stof ER amfetamin. De gør vores børn til junkier, og ødelægger deres kroppe, siger Charlotte B, der var på gaden i går og også er aktiv i Facebookgruppen 'ADHD opfundet af Big Pharma. STOP medicineringen af børn'.

Børn fik selvmordstanker
- Mange af medlemmerne i gruppen, har børn der har haft alvorlige bivirkninger af Ritalin...... Psykose, uregelmæssig hjerterytme, øgning af hjerteslag, stort vægttab, ændret personlighed og selvmordstanker er slet ikke så ualmindelige som de såkaldte eksperter vil have os til at tro. De fylder os med løgn, og de autoritetstro forældre hopper på den. Det er en skandale, at de får lov at fortsætte og ovenikøbet stiger tallet af medicineret ADHD børn hvert år, siger Charlotte, der også var på gaden for et par måneder siden, da Dagens Medicin holdt temadag om ADHD.

Se også: Hver femte teenagedreng i USA får diagnosen ADHD

- Systemet gør INTET for at standse det, så derfor afholder vi jævnligt aktioner for at oplyse befolkningen selv. Sundhedsstyrelsen har intet med sundhed at gøre. Tværtimod modtager de millioner af kroner af medicinalindustrien, som de er sat til at kontrollere, og psykiaterne der udskriver stofferne til børn, har ofte bijobs i pillefirmaerne.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere