Annonce:
Annonce:

Voldsomt: 5 betjente tvangsindlægger 24-årig

Lige nu demonstrerer ca. 20 borgere mod tvangsindlæggelsen af 24-årige karina, der blev fjernet fra hjemmet - uden forældrenes accept

Annonce:
Følg nationen!

- De har taget hende og har gjort hende til en psykiarisk sygdom - men hun er fysisk syg, og vi er meget bekymrede for hende.

Sådan siger Charlotte Bjørn, der lige nu står i Århus sammen med 20 andre bekymrede danskere for at protestere mod tvangsindlæggelsen af Karina. Fem betjente skaffede sig d. 12. adgang til Karinas bopæl uden forudgående varsel og fjernede Karina med magt. Politiet afholdt moderen fra at tale med sin datter, og hverken forældrene eller Karina kunne få oplyst, hvorhen man ville køre hende. Senere blev forældrene informeret om, at Karina var blevet indlagt på Hammel Neurocenter til udredning, behandling og genoptræning.

Annonce:

Forældrene har brugt alt hvad de har
- Psykiaterne har umyndiggjort både Karina og hendes forældre, selvom andre læger har erklæret Karina for mentalt rask. Forældrene er magtesløse og har brugt alt hvad de ejer og har på advokater og lign. Derfor er vi nu gået i aktion for at hjælpe, siger Charlotte, der bliver baket op af speciallæge Stig Gerdes, der har givet den ansvarlige læge Per Fink 2 uger til at forklare sig.

Læge: Direkte lovbrud
- Det er yderst beklageligt, at man har udført krænkende persons frihedsrettigheder over for en ellers mentalt rask kvinde. Under opsejling til denne krænkelse, har man tilføjet en psykisk sygdom hvilket jo som de med garanti allerede er klar over, aldrig har været aktuel fra starten. Man fandt en årsag og hidkaldte tilstanden. Dette er et direkte lovbrud, lyder det fra Stig Gerdes. Karina, hendes egen læge og forældre, mener at hun lider af ME - en sygdom, der påvirker nervesystemet, hormonsystemet og immunsystemet. Hovedsymptomet er en langvarig og tit forsinket udmattelse af hele organismen efter mental eller fysisk aktivitet, og den danske ME-forening har fulgt Karina siden hun blev tvangsindlagt. De er også imod tvangsindlæggelsen

Annonce:

- Karina har brug for at være et sted med kendskab til og respekt for ME, og hvor der tages højde for de skånehensyn, som svært syge ME-patienter kræver, skriver formanden Rebecca Hansen

I dag foregår protesten foran læge Per Finks klinik i Århus - i morgen foran Hammel Neurocenter hvor Karina er tvangsindlagt.

Heine Holger Bartholomaeussen har idag skrevet om sagen til nationen! Han mener sagen er et tegn på, at vi lever i et totalitært samfund:

- Jeg er også chokeret over, at man kan tvangsindlægge en voksen person med en fysisk diagnose, med hjælp af 5 betjente, endda fra hendes barndomshjem og hendes forældres varetægt. Dette er sig selv den formynderiske stat i sin yderste potens; hvornår er staten begyndt at overtrumfe vores egne og endda vores forældres ønsker for behandling, når vi er syge? Det er det første tegn på et totalitært samfund, at staten mener sig bedrevidende ift. sine borgeres personlige ve og vel.

Annonce:

Hospitalet bestemmer
- Efterspillet er så kun endnu mere grotesk; tvangsindlæggelsen bliver foretaget med misrøgt som undskyldning, men den falder hurtigt til jorden. Hvorfor bliver Karina Hansen så ikke derefter sendt hjem?

- Ikke nok med det, nu har hendes forældre været forment enhver kontakt til deres egen datter i et halvt år, hvilket er helt ekstremt i enhver henseende. Med hvilken ret kan en flok læger på en hospitalsafdeling for neurologiske lidelser bestemme, hvem der må se en voksen, myndig kvinde overhovedet?

Kafkaske højder
- Dernæst umyndiggør lægerne på Hammel Neurocenter den 24-årige Karina Hansen, hvilket er helt i strid med loven, da Karina Hansen er mentalt rask og kun har een diagnose, ME (Kronisk Trætheds Syndrom), der er ifølge WHO har været en anerkendt FYSISK diagnose siden 1969.

Annonce:

- Ikke nok med det; forældrene tager kontakt til en advokat på vegne af Karina Hansen, for at omstøde den åbenlyst ulovlige umyndiggørelse og for at få hende hjem, men lægerne nægter at lade advokaten repræsentere Karina Hansen, med den påstand, at advokaten er valgt efter Karina Hansens umynddiggørelse og derfor kan hun ikke være i stand til at tage den slags beslutninger. Her når vi ud i kafkaske højder!

Hvad mener du? Må systemet tvangsindlægge voksne mennesker?Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Støjbergs første politiske udspil er at ramme folk i den tredje verden
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
LIGE NU
Annonce:
Annonce: