Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Auschwitz-kommandants datter: Han blev tvunget

Heftig debat om et interview med Brigitte Höss, Auschwitz kommandant Rudolf Höss' datter.

Kommandant Rudolf Höss yderst til højre, sammen med Josef Mengele (imidten) Richard Baer. Hoss' datter siger nu, at familien blev truet, og at hendes far blev tvunget til at stå for massemyrderierne i Auschwitz. (Foto: United States Holocaust Memorial Museum)
Kommandant Rudolf Höss yderst til højre, sammen med Josef Mengele (imidten) Richard Baer. Hoss' datter siger nu, at familien blev truet, og at hendes far blev tvunget til at stå for massemyrderierne i Auschwitz. (Foto: United States Holocaust Memorial Museum)

- Hun forsvarer stadig det folkemord og hun glorificerer sin far. I stedet for, at optræde som et vidne til et folkemord, så nægter hun det. Patetisk.

Sådan skriver netdebattøren 'District-Dilettante' i en af de 479 kommentarer, interviewet med 80-årige Brigitte Höss har fået på Washington Post.com.

Brigittes far, Rudolf Höss, designede og byggede Auschwitzs militærbarakker om til en dræberfabrik, der kunne aflive 2000 mennesker i timen, og da anden verdenskrig sluttede, kunne man opgøre dødstallet til mere end 1 million. Men Brigitte stiller i interviewet spørgsmål ved antallet af dræbte - ligesom hun fortæller, at hendes far slet ikke havde lyst til at slå så mange mennesker ihjel.

Han blev truet til at gøre det
- Han blev nødt til at gøre det. Hans familie blev truet. Vi blev truet, hvis han ikke gjorde det. Og han var jo bare en af mange SS'ere - der var andre, der ville gøre det, hvis han nægtede, siger Brigitte, der har solgt modetøj i en butik i den amerikanske hovedstad i 30 år - uden at fortælle andre, hvem hendes far var.

Nu er hun syg af kræft, og taler om sin barndom i Auschwitz-villaen, men hun mener, at eftretiden har været for hård ved hendes far. Hun mener, at britiske soldater torturerede ham til at tage ansvaret for massemordene - for en million, mener hun slet ikke der blev slået ihjel:

- Hvis så mange skulle være blevet dræbt, hvordan kan der så være så mange overlevende, spørger Brigitte.

Laveste form for jounalistik
Mange er forargede over hendes udtalelser, men andre mener, at Washington Post skulle have undladt at lave interviewet:

- Det her er den laveste form for journalistik. Ideen om at offentligheden har ret til at tvinge hende til at undskyld for sin far, er at spytte på hendes ret til privatliv og frihedm, skriver Petronius_Jones

Men hvad mener du? Skal kommendantens datter have lov til forsvare/forklare sin fars gerninger i Auschwitz?

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i nationen!
Mest læste i nationen!
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:David Attardo
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen