Niggi er aflivet: Nu kræver politiet 19.539 kr

John er en trist folkepensionist. For ikke nok med at politiet har aflivet hans hund - nej, myndigheden har netop sendt en regning for hundefængsel og dødsgift på 19.539 kroner

Følg nationen!

Vi har læst din klage, men står fast på, at Niggi skal aflives. Desuden skal du betale 19,539 kroner for internat-ophold og gift brugt til aflivningen.

Nogenlunde sådan kan 71-årige John M fra Ølstykke sammenfatte den sagsbehandling han og nu aflivede Niggi har fået hos politiet.

Niggi bed en mindre hund i nakken i marts, og fordi den lille hund døde, afgjorde politiet, at Niggi skulle i internat og siden aflives. Og fordi de var mere end tre måneder om at behandle Johns klage - som ikke førte til noget, som du kan se nedenfor - løber den samlede pris på Niggis aflivning op på 19.539 kroner. 16.500 for internat - og 3000 for aflivning. Et beløb politiet mener John skal betale. John har kun en indtægt - sin folkepension.

Politiet kan, de skal ikke
- Sagen er dybt absurd, for hvorfor skal en hundeejer hæfte for politiets langsommelighed, spørger Xenia, der arbejder frivilligt som jurist i foreningen Fair Dog.
- I loven står der at politiet KAN få beløbet refunderet af ejer- ikke at de SKA. Og hvorfor skal en ældre syg mand lide mere. Han kan afdrage med 100,. kr-/mdr, så han kommer aldrig af med gælden, raser Xenia, der kender til andre tilfælde af langsom sagsbehandling:

- Lige pt. sidder der en hund på 6 uge. det har taget politiet 5 uger, at komme frem til en endelig afgørelse om aflivning. På trods af, at de ikke engang fandt det nødvendigt at efterforske yderligere i sagen, selv om der var et vidne.

Men hvad mener du? Er det fair at hundeejerne skal betale for deres hundes 'fængselsophold' - også når de ender med at blive aflivet?

Er din hund også død efter reglerne i den nye hundelov - så kan du uploade et foto i kommentar-tråden til denne artikel. Politikerne lovede at hundeloven skulle revideres, men det trækker ud. Måske kan et antalt døde hunde får dem til at revidere lidt hurtigere.

Vis din døde hund til politikerne

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Fronten forstærkes - velkommen til Finland og Sverige

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+