Demo foran dansk ambassade

Ca 15 islandske ME- og fibromyalgipatienter, demonstrerer i dag for Karina Hansen, der blev fjernet fra familiens hjem og indlagt mod sin vilje på Hammel Neurocenter i februar

- Vi er en gruppe af islandske ME- og fibromyalgipatienter, som har taget initiativ til den fredelige demonstration foran ambassaden, hvor vi vil protestere imod krænkelsen af Karina Hansens menneskerettigheder i forbindelse med hendes fjernelse fra familiens hjem og tvungne indlæggelse på Hammel Neurocenter for godt 7 måneder siden.

Sådan skriver Gísli Þráinsson, der sammen med 15 andre er klar foran den danske ambassade i dag.

Voldsomt: 5 betjente tvangsindlægger 24-årig

Fra Den islandske ME-Forening

- Vi kræver, at Karina Hansen bliver sat fri med det samme og behandlet af læger, som er kyndige i behandling af ME-patienter, i henhold til hendes og familiens ønsker. Vi forlanger, at de danske myndigheder anerkender sygdommen ME (Myalgisk Encephalomyelitis) som en fysisk tilstand og afstår fra at kategorisere den som en psykiatrisk lidelse med efterfølgende fare for patienternes helbred. Vi kræver en uafhængig efterforskning af Karinas sag og den forfærdelige situation, som ME patienter i Danmark er i, skriver Gisli. Der er også demonstration for Karina foran Sundhedsministeriet i dag.

Karinas mor Ketty siger til nationen!, at hun er ulykkelig over situationen, og at hun gerne vil have Karina hjem - men at hun ikke ved, om det nytter noget at demonstrere.

Hvad tror du? Nytter det noget at demonstrere?

Sådan blev der demonstreret for Karina i august måned. Der er stadig en demonstrant, der sidder foran Karinas 'fængsel'.