Systemet har stjålet Karina: Protest i to lande

I torsdags demonstrerede borgere foran Sundhedsministeriet i København og den danske ambassade i Island. De vil have Karina løsladt fra sit 'fængsel'

I Island og Danmark protesterer borgere for Karina Hansen, der ikke fået lov til at se sine forældre i syv måneder.
I Island og Danmark protesterer borgere for Karina Hansen, der ikke fået lov til at se sine forældre i syv måneder.

- Karina Hansen på 24 år blev tvangsfjernet fra sit hjem den 12. feb 2013. Hun er nu indlagt på Hammel Neurocenter på 7. måned.

- Karina lider af Myalgisk Encephalomyelitis (ME) som er en fysisk sygdom ift. WHO's ICD-10: G93.3. Karina har fået stillet diagnosen af en ME specialist læge.

Sådan skriver Charlotte Bjørn til sundhedsminister Astrid Krag i et åbent brev der følger på i kølvandet på de demonstrationer, der foregik i torsdag i Danmark og Island.


Screendump fra visir.is

Voldsomt: 5 betjente tvangsindlægger 24-årigDemo foran dansk ambassade

- Før hun blev fjernet, havde Karina sagt, at hun ikke ville indlægges. Derfor ville det under normale omstændigheder være i strid med reglerne at gøre det alligevel, da hun selv er 24 år og myndig. Så det var med hjemmel i straffelovens paragraf 14 - den såkaldte nødret - at man fjernede hende.

- Karina's forældre havde en aftale med kommunen om selv at passe hende. De blev nu beskyldt for at misrøgte deres datter, men den holder ikke stik, og derfor har forældrene nu fået en undskyldning fra Holstebro kommune.

Syv måneder uden datter
- Karina blev tvangsindlagt på Hammel Neurocenter og forældrene har nu i 7 måneder ikke fået lov at se deres datter!

- Sagen om Karina er verdensomspændende, og hvis du som minister vil sidde dette overhørigt, så er vi mange der verden over vil fastholde din opmærksomhed på denne sag, skriver Charlotte.

Den danske ME-forening støtter også protesterne, men hvad mener du?

Tror du på lægerne eller demonstranterne?