Glad grønlænder: tak for 61.818 kr om året

Vild debat om Grønlands undergrund og DFs forslag om at lave et dansk/grønlands mineselskab. Nu melder de dansk-venlige grønlændere sig på banen

Mange grønlændere gjorde grin med Dansk Folkepartis Kristian Thulesen-Dahl, da han i går foreslog at Danmark og Grønland i fælleskab skulle stå for udnyttelsen af uran, sjældne jordarter, jern og aluminium i den nordligste del af rigsfælleskabet.

Læs:

Se også: Grønlændere griner af DFs forslag

Og da landstinget havde diskuteret DFs melding i går eftermiddags, gjorde den grønlandske statsminister, eller selvstyreformand, Kuupik Kleist det helt klart, at Grønland ikke skylder Danmark noget, når det handler om undergrunden:

Ingen særaftale til Danmark
- Grønland (har) indgået en samarbejdsaftale med EU, hvor en af hovedforudsætningerne er, at parterne respekterer princippet om åben og fri samhandel, herunder at man ikke indgår eksklusive aftaler med andre lande, lød det selvsikkert fra Kleist på den fællesgrønlandske nyhedsside sermitsiaq.ag, men nu begynder mere danskvenlige røster at blande sig i debatten;

- Brug nu lige fornuften Kuupik, Danmark er ikke noget andet land, det er rigsfællesskabet, noget vi er en del af og omvendt, det er ikke noget fremmed land, utroligt med den modstand, grib dog chancen i mens den stadig er der, og lad jer ikke lulle i søvn af den nuværende danske regering, som forlængst burde have tilbudt noget lignende, lyder det fra Palo H og Mona B. mener, også at der er nogle særlige bånd mellem Danmark og Grønland:

Tak fordi i betaler, Danmark
- DANMARK betaler halvdelen af vores offentlige budget årligt. 3,4 milliarder kroner (eller 61.818 kroner til hver af de 55.000 borgere red. ), det vil sige Danmark betaler at vi har mulighed for uddannelse, at vi har veje at køre på, at vi har et hospital at tage på hvis vi bliver syge. bolig sikring osv osv osv

- Derudover bor der 20.000 grønlændere i Danmark, fleste af dem er unge mennesker som helt uden afregning benytter det danske uddannelses system. Derudover har Danmark og Grønland en lang historie sammen, både med gode og dårlige tider. Så Frederikke tænk lige først inden du ligger en kommentar. :)

På nationen! har mere end 3500 læsere svaret på spørgsmålet 'Skal Grønland og Danmark oprette et fælles selskab, der skal udnytte den grønlandske undergrund?' og 22.23 % siger nej, men et overvældende flertal på 77.77 % siger ja.

0 kommentarer
Vis kommentarer