På tide at more sig lidt over 9/11

Humor er tragedie plus tid - men er 12 år lang tid nok til at man f.ex. kan more sig med 9/11-udklædninger?

Humor er lig med tragedie plus tid. Dette har været tilskrevet både Mark Twain, Carol Burnett, Groucho Marx og Woody Allen. Idéen er, at en tragedie (skibsforlis, flykatastrofe, krig, ...) efter nogen tid vil kunne bruges i en vittighed. Vittigheder lige efter tragedien vil være anset som upassende.

Sådan skriver humor-teambuilderen Leif Bjerre på sin hjemmeside, og tilføjer at 'humor eller gråd er metoder til at leve med uovervindelige problemer. Hvis man ikke kan grine af problemerne, så kan man græde. Stor sorg kan først bearbejdes endeligt, når humoren tager over. Det er den klassiske sammenhæng mellem tragedie og komedie.

2007 var for tidligt
Men store tragedier kræver lang tid, og for 6 år siden måtte den amerikanske komiker Gilbert Gottfried erkende, at 'jeg kunne ikke flyve direkte, for alle flyene skulle stoppe i World Trade Center', var for grov kost. Men det er seks år siden, og nu kan man se, at terrortragedien ihvertfald kan inspirere folk til at klæde sig ud som brænden højhuse.På siden buzzfeed finder man det her twitpic-foto af Kate og Stu, der har taget 9/11-temaet op til halloween, og deres far Jonathan skriver:

- Jeg griner stadig i skægget af deres kostume.

Buzzfeed viser 9/11-billedet sammen med Hitler, Jesus, døde Steve Jobs og folk, der er klædt ud som hjemløse, og i kommentarfeltet skriver Alex G, at der kun er et foto, han ikke bryder sig om:

- Og det er 9/11 budklædningen. Den er virkelig stødende, men med et par klik på nette finder man adskillige folk, der morer sig. To børn vandt angiveligt en udklædningskonkurrence med deres Twin Tower-kostume.

Og på det her foto kan man se, at det ikke kun er børn, der synes 9/11 er et godt tema:

Men hvad mener du? Er 12 år lang tid nok til at man kan klæde sig ud som 9/11?

1 af 2 
2 af 2 
3 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere