Bygger helt nyt bjerg til 'Tivoli-spøgelset'

Kommunen fik revet de gamle bjerge i Tivoli ned i midten af 1920'erne. Men Tivoli har fået lov at bygge nye bjerge - og det gamle spøgelse i rutchebanen følger med

Illustration af Rutschebanen, også kendt som Bjergrutschebanen i Tivoli. (Will Gurley)
Illustration af Rutschebanen, også kendt som Bjergrutschebanen i Tivoli. (Will Gurley)

- Der er medarbejdere, der har svoret på, at de har hørt trin inde i rutchebanekonstruktionen, oplevet at lyset pludselig er gået ud og kolde vindpust. Så man kan godt sige, at Tivoli-spøgelser får nyt hjem.

Sådan siger Tivolis-pressechef Torben Plank om det 'bjergmassiv' forlystelsesparken er ved at genskabe midt i København. Den kommende ombygning kommer til at bestå af to bjergtinder, hvoraf den største er 26 meter høj set i forhold til Haven, og sammen med et 20-meters vandfald, skal massivet underbygge oplevelsen af at køre i bjergene.

De nye tilføjelser kommer til at koste 35 millioner kroner. Til sammenligning kostede den store Dæmonen 88 millioner at bygge i 2003-2004.

Som at køre i Alperne
- Passagerne kan fortsat se frem til den kendte rumlende tur, men næste år vil vognene smyge sig gennem stolte alpetinder og ind gennem et af bjergene, hvor der i høj fart venter en lille overraskelse, siger pressechefen, der ikke ved, hvilken kommunal-medarbejder, der i sin tid bestemte, at de oprindelige bjerge skulle rives ned.

- Vi ved bare, at man dengang i 20'erne ikke fandt passende, at det første byens gæster så, når de trådte ud af Hovedbanegården, var et løssluppent sted som Tivoli.

Bjerget er ved at bliver bygget, og står klar i løbet af sommersæsonen 2014 - eller næsten klar. For Torben Plank indrømmer, at det nye bjerg ikke har fået noget navn.

Hvad synes du Tivolis bjerg skal hedde?

0 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere