Norsk fængsel bedre end hjemsendelse til Sudan?

Vi må forsøge at finde ud af, hvad der gik galt og hvorfor. Og vi må tage de vanskelige debatter, uden at mistænkeliggøre hinandens motiver, skriver norsk redaktør om det tredobbelte drab. Læserne mener, de kender svaret

Juba, Sydsudan, i 2011. (Foto: AP)
Juba, Sydsudan, i 2011. (Foto: AP)

- Det som skete i Årdal i går, rokker ved den grundlæggende tryghed i det norske samfund. Hver sten må vendes for at finde ud af, hvordan det kunne ske?

Sådan indleder VGs politiske redaktør Hanne Skartveit et debatoplæg om det tre-dobbelte drab, en afvist asylansøger fra Sudan begik i går i en bus.

Indlægget - som ligger på VG.no's hjemmeside, har foreløbig fået 73 kommentarer. De fleste netdebattører synes svaret på spørgsmålet er ret så oplagt:

Se også: Tredobbelt drab i Norge: Margaret blev dræbt på bussen

- Hanne, dette skete fordi vi har en grænseløs naiv venstrefløj, der er villig til ofre norske liv på det politisk korrekte alter - med god hjælp fra medierne. Alle ved hvordan dette kunne være undgået, og det er lukkede asylcentre, hvor lykkejægere/kriminelle sidder indtil de er trygt placeret på et fly ud af landet, skriver Andre S. og Jostein F fortsætter:

- Kunne det være undgået?? Det er det mest idotiske spørgsmål, jeg har set. Med Fremskridtspartiets asyl og indvandringspolitik, var dette ikke sket. Jeg registrerer 3 nye liv på socialisternes samvittighed, skriver Jostein.

Fængsel bedre end hjemsendelse
Andre F mener, at der har været mere fokus på at behandle asylansøgerne humant end på norske borgeres sikkerhed, og Tom H. forudser flere lignende episoder:

- Snak, snak, snak. Bedre forhold i norske fængsler end i hjemlandet kan føre til mange lignende episoder i fremtiden også. At hævne sig på uskyldige mennesker og blive straffet, for at blive Norge resten af livet, skriver Tom H, der har fået 14 thumps up.

De fleste debattører på vg.no, mener altså, at tripledrabet kunne være undgået, hvis Norge have lukkede ayslcentre - hvad mener du?

OBS - læs lige debatreglerne, inden du skriver.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere