Husejer: Anede ikke polakkerne kun fik 50 i timen

Hun betalte en timeløn på 345-475 kr, men kun 50 kr endte i håndværkerens lomme. Nu får polakkerne 3 millioner i efterbetaling

Underbetalte polske byggefolk har udpeget en villa i Klampenborg, som en af deres mange arbejdspladser i sommeren 2012.

Polakkerne fik ifølge Fagbladet3f.dk 50 kroner i timen for deres arbejde, og flere af dem har her i efteråret vidnet i en faglige voldgiftssag, som i kendelsen fastslog, at der var tale om bevidst, grov og systematisk undergravning af løn- og arbejdsvilkår i overenskomsten.

Skal efterbetale 3 mio
Det skriver Fagbladet3f.dk, der også kan fortælle, at firmaet KH Construction skal efterbetale de polske bygningsarbejdere tre millioner kroner i løn, feriepenge og pension. Men en af de husejere, der har haft de underbetalte polakker til at renovere sit hus, anede ikke, at de kun fik 50 i timen:

- Jeg har ingen viden eller mistanke om, at der kunne være tale om social dumping på vores renoveringsprojekt, der sluttede for et år siden, siger Marianne Wiinholt i en mail til fagbladet3F, og understreger at hun 'aldrig ville bruge en entreprenør, som bruger social dumping'.

Se også: Politikere i kø for at stoppe 60-kroners polak

De rige blæser på samfundet
Hendes hus ligger i Klampenborg nord for København - og det er da også i Nordsjælland, at langt de fleste sager om ulovlige østfirmaer ffinder sted. Nordsjælland tegner sig for 25 procent af alle sager om ulovlige østfirmaer, selvom blot 10 procent af befolkningen bor der. Altså anvender de ulovlige østfirmaer mere end dobbelt så meget som resten af landet. Det afslører en gennemgang af 665 sager fra Arbejdstilsynet, som Fagbladet 3F har fået aktindsigt i.

På Fagbladet3Fs Facebook-side er Thomas J. ikke særlig overrasket:

- Det siger lidt om hvorfor vores land står i stampe . De rige grådige er skyld i meget . Lars Løkke og Co sørger for disse ting sker i dk, skriver Thomas J og Johnny F. fortsætter:

- Klassekampen er ikke død, selv om mange ønsker det .... de velhavende blæser på samfundet, og de mindrebemidlede .... de ved udemærket godt at de lader firmaer renoverer deres ejendomme til langt under markedsprisen ... de ved de snyder samfundet og de fattige østeuropæere og de danske håndværkere og DE ER LIGEGLADE:::: FØJ

Men hvad mener du om en time løn på 50 kroner?

0 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere