Blondetrusse trukket tilbage efter mediestorm

I Sverige er det fars dag d. 10 november, og butikscentret Sturegallerian mente, at det skulle markeres med en trusse-plakat med teksten 'Behag ham'

Trusse-plakaten, der nu er trukket tilbage, fik folk til at tænke på pædofili, sex-chauvinisme og trusser til mænd. (screendump fra Instagram)
Trusse-plakaten, der nu er trukket tilbage, fik folk til at tænke på pædofili, sex-chauvinisme og trusser til mænd. (screendump fra Instagram)

- Undskyld mig, men handler Fars dag ikke om, at børn giver deres fædre gaver?

Sådan skriver Agnes Braunerhielm, svensk redaktør, ifølge resume.se om den plakat butikscentret Sturegallerian havde hængt op for at gøre reklame for Fars Dag.

Screendump fra Agnes' Instagram

Tænkte straks på pædofili
- Da jeg så plakaten, var det første jeg tænkte på, de seneste retssager om pædofili. Trusser på Fars dag...er det en syg vittighed? De vil jo helt tydeligt have at kvinder skal tilbyde sig selv som gave til far på fars dag, fortsætter Agnes, der ikke er den eneste, der synes trusseplakaten er over grænsen. Daniel E. blev først forbløffet, og usikker på, hvordan jeg skulle tolke den:

Moderne mænd i trusser?
- Men så tænkte jeg, at de måske er så moderne, at de mener at fædre også kan gå i trusser, skriver Daniel Eskils, der tog billedet af plakaten, lagde det på sin instagram - og satte gang i mindre mediestorm, der foreløbig er endt med, at at butikscentret har pillet plakaterne af blondetrusserne ned - og erstattet dem med en boksehandskeplakat.


Screendump fra sturegallerian.se

- Der er ulykkeligt, at nogle er blever forulempet af vores kampagne. Den er på ingen måde ment sexistisk, krænkende eller objektticificerende - for så havde vi ikke valgt den. Men vi tager kritikken alvorligt, og har fjernet de oprørende enheder, og erstattet dem med traditionelle gaver, skriver Marie Jälmestål, Newsec/Sturegallerian til Dagens Media.

Men hvad er egentlig mest oprørende - en blondetrusse, der opfordrer kvinder til at tilbyde sig til deres mændeller en boksehandske, der skal opfordre mænd til at bokse?

0 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere