Blændet af fotovogn gemt i mørket: Ku' have dræbt et barn

Kaspar er sur - meget sur. Ikke fordi han fik en fartbøde - nej, han er sur over måden han fik den på.

- Jeg er i den situation, at jeg er blevet blitzet af en fotovogn. Ikke noget galt i dét. Jeg har kørt mere end det tilladte, og så må jeg jo bøde for det.

Sådan indleder nationens! Kaspar K et brev om det, han mener kunne have udviklet sig til en livsfarlig situation. Kaspar fortsætter sit brev således:

Det var en mørk og regnfuld aften
- MEN det jeg er MEGET MEGET sur over, er at det blev gjort en mørk og regnfuld aften. I byzone. Ved ikke om i har prøvet at blive taget billede af, eller kigge i noget skarpt lys når det er mørkt og øjnene har vænnet sig til mørke. Det er fuldstændig umuligt at se noget i et par sekunder efter blitzen er gået af. Og især når det så regner samtidig.

- Er det virkelig SÅ vigtigt at få 1000kr i kassen, og så sætte sikkerheden på spil? Var der kommet et lille barn og løbet ud foran fotovognen, så ville jeg have kørt barnet ned. Kunne INTET se et par sekunder efter….

Se også: Danmarks latterligste bøde: Jeg blinkede unødigt

Tysk universitet: Det er ikke farligt
- Synes det er DYBT useriøst og SINDSSYG farligt at lave trafikkontrol på den tid af døgnet. I hvert fald med fotovogne, slutter Kaspar, der håber at andre vil være enig med ham.

Rigspolitiet oplyser, at det er helt i tråd med reglerne, at hastighedskontrollere ved hjælp af blitzende fotovogne i alle døgnets timer, og at det er videnskabeligt undersøgt, om blitzen kan være til fare for trafiksikkerheden.

- Det er eksperter på et tysk universitet, der har målt, at førerens syn er nedsat i 0,6 sekund. Og nu har vi haft AKT-vogne i ti år, og aldrig hørt om, at de har været til fare for nogens sikkerhed, lyder det fra Rigspolitiets kommunikationsafdeling, der henviser til, at man jo bare kan overholde hastighedsgrænserne.

Hvad mener du? Er det OK, at politet bruger deres fotovogne i mørke?

0 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere