TV-vært med kors: Ikke et korstog mod muslimer

Siden mandag har mere end 100.000 støttet udsagnet 'Vi ønsker at det i Norge skal være lov(ligt) at bære korset hvor og når man vil!

Siv Kristin Sællmann læser nyheder op på norsk TV og engang imellem bar hun et 1,4 cm langt kors om halsen på skærmen. Lige indtil et antal seere kontaktede hendes chef, og bad ham udstede et kors-forbud.

Se også: TV-vært får kors-forbud efter seerklager

TV-værten fortalte om korsforbuddet i mandags - og samme dag oprettede en 62-årig pinsekirke-mand en Facebook-side om retten til at bære kors. Siden er druknet i støtter, og har her til formiddag mere end 109.000.

- Jeg er personlig kristen og mener korset er et normaliseret symbol, så jeg setter pris på at mange mener jeg bør få gå med det, siger Sællmann til avisen VG om den massive opbakning. Men støtte, der også her på nationen! har haft karakter af islam-kritik, vil hun gerne have sig frabedt:

Det var ikke muslimer, der klagede
- Jeg har aldrig ville starte et korstog mod muslimer, tværtimod og jeg tror ikke det er muslimer, som ringede til NRK og klagede over at jeg brugte kors.

- Tværtimod tror jeg at muslimer synes det er helt fint, at vi bruger kors, på samme måte som de bruger deres symboler, siger Sællmann til VG, men hvad siger du?

Handler støtten til kors om at være imod muslimer? Eller om at fjerne alle religiøse symboler fra det offentlige rum?

0 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere