Udvisning er Bødskovs fejl: Så lad ham betale Im's flybillet

Justitsminister Morten Bødskov kunne have stukket Im og Suthida en opholdstilladelse for mange måneder siden, lyder det fra udlændingelovseksperten Torben Wilken og Amnesty. nationens! Jens H er enig, og synes Bødskov skal betale flybillet

Skal Morten Bødskov betale for en Im og Suthidas flybillet af egen lomme? (Foto: Jens Dresling)
Skal Morten Bødskov betale for en Im og Suthidas flybillet af egen lomme? (Foto: Jens Dresling)

Justitsminister Morten Bødskov (S) lyver groft når han hårdnakket påstår, at han intet selv kunne have gjort i sagen om den syvårige IM Nielsen og hendes mor. For han har midlerne til at give en opholdstilladelse, og derfor er den særlov, alle Folketingets partier undtagen DF i går blev enige om, overflødig.

Se også: Særlov vedtaget: Nu kan Im vende hjem

Sådan lyder det fra Torben Wilken, der i mere end 20 år har hjulpet udlændinge, der er kommet i klemme i den dansk lovgivning.

- Justitsministeren kunne bare have gjort som andre ministre har gjort før ham, givet en humanitær opholdstilladelse til dem begge. Det er Udlændingestyrelsen, justitsministerens eget departement, der skal efterkomme hans klare ordre.

Ministeren skal træffe en ny afgørelse
- Den kan gives selvom både Udlændingenævn og byretten i Hjørring har talt. Den afgørelse han skal træffe, er en helt ny på baggrund af resultatet af de to instansers behandling og afgørelser.

- Det hedder at han ophæver virkningen af afgørelserne af humanitære årsager, fortsætter Torben Wilken, der lever af at finde huller - og smuthuller - i den danske udlændingelov. Således beskriver han sig selv som 'arkitekten' bag Sveriges-løsningen i 2002, der kunne give danske statsborgere en mulighed for at få familiesammenføring via EU-reglerne ved at flytte til Malmå i en kort periode. Han var også en af de første, der kritiserede myndighedernes behandling af de statsløse palæstinensere, der ikke fik statsborgerskab.

Se også: Mange danskere flygter til SverigeSe også: Statsløse-sagen: Birthe Rønn klar til sidste omgang

Amnesty Internationals jurist Claus Juul er enig med Wilken:
- Historisk set har skiftende justitsministre – også før Bødskovs tid – anvendt både humanitær opholdstilladese og den der hedder ’ganske særlig omstændigheder’, til at løse sager, hvor det konkrete resultat ellers ville være urimeligt, siger Amnestys jurist Claus Juul.

Ny lovgivning overflødig
- Der skal slet ikke nogen ny lovgivning til her. Hvis Folketinget vil forhindre lignende situationer hvor justitsministeren ikke skal gå ind og redde, så kan man passende ophæve bestemmelsen om tilknytningskrav i familiesammenførring, slutter Torben Wilken.

Johanne Schmidt-Nielsen rejste allerede sagen om Im og Suthida overfor justitsminister Morten Bødskov i december 2012, og hun sagde i går, at hun var glad for særloven, men at hun havde ønsket at Morten Bødskov havde grebet ind noget før:

Se også: Enhedslisten: Ims sag er kun en af mange

På nationen! - hvor lige omkring 87 procent af de cirka 40.000 afgivne stemmer er enige i, at Im og Suthida skal have lov til at bo i Danmark - undrer flere sig også over, Bødskovs håndtering af sagen:

Kynisk magtdemonstration
- Smart han har trukket sagen og fået sin lovændring med accept fra næsten hele dk's befolkning . Dejligt de får lov at vende tilbage men der kunne være gjordt noget for 11 mdr siden, skriver MOSE, og S. A. synes hele forløbøet har tæret på Suthida og Im:

- Det er den rigtige beslutning, det eneste problem er, hvorfor Fa.... skulle de stakkels mennesker plages i et år, og til slut sendes ud af landet, før regeringen gør noget ved det. Den kyniske magtdemonstration kunne både familien og det øvrige Danmark godt have været foruden.

Bødskov må selv til lommerne
Jens H. har et forslag, der foreløbig har fået 33 thumps up af andre nationen!-medlemmer:

- Jeg synes udgiften til flybilletten skal trækkes fra Morten Bødskov´s 'løn', så kan det være han tænker sig lidt mere om en anden gang.

Se også: MF Bødskov fejrer opholdstilladelse til 10-årig

0 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere