Jeg synes ski' det er de forkerte der bliver udvist

Vild debat om udvisninger efter Im og Suthida-sagen. Hvorfor udviser vi en lille pige hvis stedfar er død af kræft, når vi ikke udviser dybt kriminelle?

Emma, Im, Alaa Assaf,. FisFis og Wajid Assaf. De to første blev 'udvist' og rejste ud - de tre andre blev reddet fra udvisning af en dommer. (collage, Ekstra Bladet)
Emma, Im, Alaa Assaf,. FisFis og Wajid Assaf. De to første blev 'udvist' og rejste ud - de tre andre blev reddet fra udvisning af en dommer. (collage, Ekstra Bladet)

- Hold nu op Danmark. Der findes så mange hårde kriminelle heroppe, som vi skal bekoste i dyre domme. Nu må I vågne op, det ski de forkerte, der sendes hjem, gang på gang.

Sådan skriver nationens! Ulla R. i en af de 2500 kommentarer, udvisningen af Im og Suthida har kastet af sig på nationen!

Se også: 7-årig udvist da ny far døde af kræft

Og Ulla er ikke den eneste, der undrer sig over den danske udvisningspolitik, der er fastlagt ud fra både FNs og de europæiske menneskerettigheder.

Se også: Højesteret: Nej til udvisning for bagateller

- Vi udviser jo ikke indvandrere som begår grove forbrydelser som voldtægt på en 10 år gammel pige, eller skærer øret af en mand. Der er jo ikke noget særligt og skal jo ikke udvises, men Suthida Nielsen og datter skal da udvises, det er klart.

- De bruger jo den, at hvis de bliver sendt tilbage risikere de at blive dræbt. Men hvis det er tilfældet så må de jo opføre sig ordentligt her ikke, som en gæst skriver på underskriftsindsamlings siden skrivunder på at Suthida og Im skal have dansk opholdstilladelse

Men hvad mener du? Er du parat til at udvise mennesker, der risikerer at blive forfulgt i deres hjemland? Og er du parat til at bryde de konventioner, Danmark har underskrevet?

Da den britiske indenrigsminister for halvanden måned siden gjorde udtrædelse af den europæiske menneskerettighedskonvention til et valgtema i England, skrev nationens! Jeanette T. f.ex.:

Vi burde tage magtene tilbage
- Det kan ikke være rigtigt, at en konvention og dommere ude i verden uden tiknytning til det enkelte land skal sætte demokratiet ud af kraft og fratage selvstændige nationer retten til at bestemme, hvem de skal lukke ind. Vi burde tage magten tilbage.

- Det burde ikke være muligt at rejse fra den anden side af jorden, lønne en menneskesmugler, smide sine papirer væk og så kunne kræve noget som helst i Danmark. Man har ikke rent mel i posen og er i ond tro. Det må værtslandet have lov at drage konsekvensen af.

Se også: Britisk minister vil af med menneskerettighedskonvention

Men menneskerettigheder er også positive
- Et land burde heller ikke være tvunget til at give statsborgerskab til statsløse, såfremt de er til skade for landet og vil det ondt. Det er kun at sprede krig og hvem vinder ved det i længden?

- Men om menneskerettighederne helt skal afskaffes, er jeg nu ikke sikker på. De rummer også noget positivt. En ændring i måden at fortolke dem på, kunne måske gøre det og så en modernisering, der kræver pligter på lige linje med ret samt en anvisning af, at lande har lov til at beskytte sig selv mod kriminelle og ekstremister.

- Hvorfor skal vi tage mennesker ind, der ikke selv agter at leve op til menneskerettighederne, så de kan grine os lige op i hovedet?

0 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere