17-årig dansker dræbt i Syrien - hvad f.... sker der?

En 17-årig dreng der har gået på Rødkilde Gymnasium i Vejle er angiveligt blevet dræbt under kampe i Syrien. Syrienblog.net viser liget, sammen med et studiekort fra Rødkilde Gymnasium i Vejle. Hvad sker der, spørger Mohammad Rafiq

Dette studiekort udstedt til den 17-årige blev vist frem på syrisk TV sammen med en ung mands døde krop. Men hvad får en 17-årig dansk dreng til at tage til Syrien for at kæmpe på de islamistiske oprøreres side? (screendump fra syrienblog.net/syrisk TV)
Dette studiekort udstedt til den 17-årige blev vist frem på syrisk TV sammen med en ung mands døde krop. Men hvad får en 17-årig dansk dreng til at tage til Syrien for at kæmpe på de islamistiske oprøreres side? (screendump fra syrienblog.net/syrisk TV)

Fredericia Dagblad har talt med en ven til den 17-årige unge dansker, der angiveligt er blevet dræbt i Syrien. Og vennen fortæller, at kredsen af den 17-åriges venner ikke er i tvivl om, at det er deres kammerat, der er omkommet.

Se også: Syrien-blog: To mænd fra Danmark dræbtSe også: Syrien-kriger med i brutal afpresningsbande

- Der begyndte at være noget snak om det allerede i går, men jeg troede ikke på det. Nu har jeg set billeder af hans studiekort og billeder af ham på syriske hjemmesider, og så må det jo være rigtigt, siger den jævnaldrende fredericianer til avisen, der også kan berette, at den 17-årige er af tyrkisk oprindelse og bosat i Fredericia sammen med sine forældre.

Drømmer om martyrdød
Men hvad får en 17-årig dansk dreng til at tage til Syrien og kæmpe mod regeringsstyrker? Det har integrationsrådgiver Mohammad Rafiq et bud på, ligesom han mener, at danske myndigheder burde have stoppet drengen:

- Sådan en ung mand drømmer om en martyr død og et kalifat styring, som er baseret på alle de rekrutteringsvideoer som findes på youtube omkring hellig krig. De unge mennesker er nem og billig ofre!

- Og imens PET har travlt med at bruge antiterror-penge til mad, drikke og bo på Europas dyreste hoteller, så er en 17 årig gymnasieelev fra Danmark blevet dræbt i Syrien. Det kunne være undgået, hvis PET havde inddraget den 17 årig pas og havde indkaldt ham og hans familie til en alvorlig samtale, skriver Mohammad Rafiq til nationen!

Men hvad mener du? Har PET sovet i timen?

1 af 2 
2 af 2 Dette studiekort udstedt til den 17-årige blev vist frem på syrisk TV sammen med en ung mands døde krop. Men hvad får en 17-årig dansk dreng til at tage til Syrien for at kæmpe på de islamistiske oprøreres side? (screendump fra syrienblog.net/syrisk TV)
0 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere