Bolsjefar ville ha' en pige: Må betale krænket dreng 12.500

Det var ikke i orden, da en slikbutikejer afviste en 15-årig dreng, der søgte en stilling som bolsjesælger med ordene - jeg vil have en pige.

Hvem er bedst til at sælge bolsjer? Drenge eller piger? (arkivfoto: Niels Hougaard
Hvem er bedst til at sælge bolsjer? Drenge eller piger? (arkivfoto: Niels Hougaard

- Jeg er i den situation, at jeg pt søger en ung pige til (butikkens navn). Det er ikke fordi, at vi ikke ønsker at ansætte drenge. Vi har aktuelt en dreng på 15 år ansat.

- Jeg må - ifølge dansk lov - ikke sætte et skilt op, hvor jeg eksempelvis skriver 'vi søger en pige'. Derfor vælger jeg, at informere de drenge, der i øjeblikket kommer ind og søger, om vores politik. Jeg beklager, hvis din søn ikke mener, at være blevet ordentlig informeret.

Så ærligt svarede en slikbutiksejer, da en far til en 15-årig dreng ville være helt sikker på, at hans søn var blevet afvist som ansøger til en stilling bag disken. Og det var ikke i orden, mener Ligebehandlingsnævnet, der derfor har takseret diskriminiationen til en anslået årsløn. Det hedder iafgørelsen:

Betal inden 14 dage
- Klagers søn tilkendes en godtgørelse, der passende skønsmæssigt kan fastsættes til 12.500 kr.

- Ligebehandlingsnævnet har ved fastsættelse af godtgørelsens størrelse taget udgangspunkt i praksis samt et skøn over sagens faktiske omstændigheder, herunder arbejdets begrænsede omfang. Indklagede skal herefter betale 12.500 kr. til klagers søn ved klager med procesrente fra den 26. februar 2013, hvor sagen blev indbragt for Ligebehandlingsnævnet. Beløbet skal betales inden 14 dage.

Men hvad mener du, straffen skal være for at afvise en dreng med ordene 'jeg vil have en pige'? Og synes du det er formildende omstændigheder, at slikbutikken i forvejen har en dreng ansat?

3Fs hjemmeside har Allan HN kommenteret sagen:

- Ligestilling har trange kår i Danmark - selv regeringens egne særigt betroede medarbejdere, spin-doktorerne, skævfordeles - så kun 13% - eller 4 ud af 29 er kvinder. En regering med så meget fokus på kønskvoter burde måske holde sin egen sti ren også, særligt i så lukrative og magtfulde stillinger:

0 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere