Se mig: Oxford kårer selfie til årets ord

Første gang ordet 'selfie' optræder på ekstrabladet.dk er d. 13.juni i år. Men faktisk er det mere end 10 år gammelt, og nu er det kåret som årets ord af folkene bag Oxford Ordbogen

En af de trillionvis af selfier, der findes på nettet. Taget til en begravelse.
En af de trillionvis af selfier, der findes på nettet. Taget til en begravelse.

Du holder din mobil-telefon i strakt arm, tager et foto af dig selv, og vupti - nu har du lavet en selfie. Og fordi rigtig mange godt kan lide at tage og siden dele og sende billeder af sig selv, har redaktionen bag de berømte røde Oxford Dictionaries kåret det til årets ord.

Se selfie's her.

Første gang ordet selfie optræder er ifølge Oxfords ord-eksperter i 2002, hvor en ung mand tog et foto af sig selv i såret tilstand, og lagde det on-line på ABC Online med følgende text:

It was a selfie
- Um, drunk at a mates 21st, I tripped ofer [sic] and landed lip first (with front teeth coming a very close second) on a set of steps. I had a hole about 1cm long right through my bottom lip. And sorry about the focus, it was a selfie.

Danmarks Radio har i forbindelse med kåringen talt med Eva Skafte Jensen fra Dansk Sprognævn om muligheden for at selfie kommer i retskrivningsordbogen. Hun siger:

- Vi har mange døgnfluer og ord, som er meget brugt og oppe i tiden, men som meget hurtigt svinder bort igen. Men hvis det viser sig, at selfie bliver en del af almensproget gennem længere tid, er det absolut muligt, at det kommer med i retskrivningsordbogen.

Men hvad siger du om selfie som årets ord? Er det en døgnflue - og har du brugt det? Og endnu vigtigere - tør du tage en selfie og uploade den i kommentarfeltet?