Nu stopper det: Valgplakater på urdu

Enhedslistens Allan Ahmad har sat valgplakater med sloganet 'Sammen mod ulighed' op. Men nationens! Anne U er rystet over, at sproget er urdu.

Her står der 'Sammen mod ulighed' på urdu. Enhedslistens slogan er for alle, også dem der ikke er så gode til at læse dansk. (privatfoto)
Her står der 'Sammen mod ulighed' på urdu. Enhedslistens slogan er for alle, også dem der ikke er så gode til at læse dansk. (privatfoto)

- Jeg er virkelig kommet i tvivl om, at det er Danmark, jeg bor i! Valgplakater på urdu????

Sådan skriver nationens! Anne U om de valgplakater, der ifølge Enhedslistens Allan Ahmad, skal inkludere alle københavnere i demokratiet. Allan Ahmad synes at valgplakater på andre sprog end dansk 'er helt naturligt i en by, hvor der bor folk fra både Jylland og resten af verden', og peger det demokratiske underskud, der opstår når folk ikke stemmer:

Retter op på demokratisk underskud
- Vi har et kæmpe demokratisk underskud, når alle befolkningsgrupper ikke bruger deres stemmeret. Derfor laver vi også plakater på andre sprog end dansk. Denne gang valgte vi urdu, siger Allan Ahmad, men Anne U synes det er en falliterklæring, at bede folk, der ikke taler dansk om at deltage i valget:

- Det er DANSK vi taler og skriver her i landet. Indvandrere, uanset hvor de kommer fra, bør og skal kunne mestre det danske sprog samt sætte sig ind i dansk kultur, før de overhovedet må stemme!! Med andre ord - de skal integrere sig 100% for at kunne få lov at være med til at forme livet her i Danmark!!

Urdu fra Folketingets talerstol
- Skal valgplakater skrives på urdu eller andre sprog, ja, så er det vel fordi, at indvandrerne ikke forstår og taler sproget! Det ender måske også med, at der tales udenlandsk fra talerstolen i folketinget, hvis der opstår et indvandrerparti?

- Indvandrere der kommer til Danmark har en helt anden kultur end vi danskere har og derfor synes jeg ikke, at det er rigtigt, at de kan stemme før de har boet her i landet i 5 år - og 5 år er ikke meget til tilvænning med en helt anden kultur, skriver Anne U, men hvad mener du?

Er det galt at lave valgplakater på andre sprog end dansk?

0 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere