Kørestols-Lene var forrest i koncert-kø: Blev sendt ned bagi

Hvor synes du koncertgæster i kørestol skal placere sig? Lene H havde glædet sig til at overvære Nick Cave oppe foran scenen, men blev sendt væk.

Lene H havde glædet sig i 9 måneder til Nick Cave koncerten i lørdags - men selv om hun var forrest i køen og fik en plads helt oppe foran, blev hun sendt væk 'af sikkerhedsmæssige årsager', og måtte følge koncerten fra dette podie. - De sagde, jeg godt måtte være der uden min kørestol, men hvor er sikkerheden i det? Tror de tænker mere på andres sikkerhed, for jeg ville jo ikke kunne komme hurtigt væk uden min kørestol, siger Lene.
Lene H havde glædet sig i 9 måneder til Nick Cave koncerten i lørdags - men selv om hun var forrest i køen og fik en plads helt oppe foran, blev hun sendt væk 'af sikkerhedsmæssige årsager', og måtte følge koncerten fra dette podie. - De sagde, jeg godt måtte være der uden min kørestol, men hvor er sikkerheden i det? Tror de tænker mere på andres sikkerhed, for jeg ville jo ikke kunne komme hurtigt væk uden min kørestol, siger Lene.

- Uhh!!! Jeg er sgu så vred.

Sådan indleder Lene H et læserbrev til Ekstra Bladet, der beskriver den elendige oplevelse hun havde i lørdags i Falkoner Salen på Frederiksberg til koncert med Nick Cave. Læs her hvorfor:

- Forestil dig, du skal til koncert med din yndlings kunstner. Du har købt billetterne 9 måneder tidligere. Du venter og glæder dig. Dagen kommer, du er først i køen, du kommer først ind, du får en rigtig god plads oppe foran scenen. Jubiii!!!

- Så kommer der en steward, 'Du må ikke være her af sikkerheds mæssige grunde, du sidder i kørestol'. Du skal helt ud til siden op mod væggen eller op på det podie, der nødtørftigt er stillet op helt bagerst i salen, lige ved indgangen, og som ikke er skruet ordentlig sammen.

- Da vi påpegede dette, blev rækværket sat sammen med Gaffatape. Rampen der førte op til dette podie havde et knæk på midten og var alt for stejl. Min kæreste, som kan gå en smule og jeg, der kun kan stå, blev tilbudt at stå ved scenen, men så skulle vores kørestole stilles ude ved væggen, da man ikke kunne have kørestole blandt stående. Jeg kan ikke stå op i 3 timer, uden at falde. Hvor er sikkerheden i det?

Det er hvad vi, oplevede d. 9. november i Falkoner salen, til en koncert som Live Nation stod for.

- Vi havde betalt nøjagtig det samme som alle andre, der selv kunne bestemme, hvor de ville være. Der var kun ståpladser til salg til denne koncert. Vi har oplevet noget lignende 2 gange tidligere til koncert med samme kunstner, men da kunne vi dog være oppe ved scenen, bare lidt ude til siden.

I kan få pengene tilbage
Vi talte med en repræsentant for Live Nation derinde, men hun var ikke til at hugge eller stikke i. Hun var meget afvisende og arrogant. Hun sagde vi kunne gå med det samme og få vores penge tilbage. Hun sagde også at det ikke kunne nytte noget at skrive til hende om mandagen. Det drejer sig jo ikke om at få billigere eller gratis billetter, men om at få nøjagtig samme behandling som andre.

- Jeg havde i forvejen sent en mail til Live Nation om problemet ved at blive vist bort fra de gode pladser vi først havde taget, til de to tidligere koncerter. Måske er det derfor at 'reglerne' omkring kørestole er blevet strammet.

Sådan skriver Lene H, og slutter sit brev med svadaen 'Det er sgu ikke i orden'. men det er det, hvis man spørger Mette Borgstrøm fra Live Nation, der arrangerede Nick Cave-koncerten, Hun fortæller, at de gør sig stor umage for at sikre, at folk i kørestole kan deltage i koncerterne:

Presset bliver for stort
- Men det er som det altid er - vi kan ikke have kørestole midt i mængden. Presset bliver - uanset hvilken koncert det er og uanset hvor voksent publikummet er – for meget oppe foran, så naturligvis, kan man ikke have en stol stående midt i mængden.

Podier koster også penge
- Jeg synes faktisk vi gør alt, hvad vi kan for at sørge for at gæster som Helle kan være med. Det har jo også en omkostning for os at lave sådan et podie, der skal stå forsvarligt, og så vil vil jeg da gerne lige tilføje, at alle som står på gulvet bag hinanden (og der stod jo mange længere bagude end podiet) ligeledes må se omkring de koncertgængere, der står foran. Sådan er det at gå til koncert, siger Mette Borgstrøm, derpeger på, at brandmyndighederne også har regler, der skal følges.

Hvor synes du koncertgæster i kørestol skal opleve koncerter? Fra en plads i mængden foran scnene eller på et podie?