Scorede 2 procent: DRs exitpoll var dejlig for Løkke

Rigtig mange danskere troede, at Venstre stod til at blive landets største kommunale parti, da de stemte i tirsdag. Og ifølge en læser-poll blandt 3222 danskere, var det godt for Venstre og skidt for Socialdemokraterne

- Jeg synes, det er meget påfaldende, at Danmarks Radio og et firma - Epinion - der plejer, at regne så korrekt, regner så meget forkert i en måling, der er så positiv for Løkke.

- Jeg hørte flere, der snakkede om målingen, der sagde, at de ville stemme Venstre, fordi deres stemme så ikke gik til spilde. Jeg synes, det stinker.

Sådan siger Gudrun S., der er blind og 94-år gammel, til nationen! i dag. Og Gudrun er ikke den eneste, der tror, at Danmarks Radio hjalp Løkke og Venstre, da de tirsdag eftermiddag offentliggjorde deres meget omtalte exitpoll, hvor V fik 26,5 procent af stemmerne og Socialdemokraterne fik 22,6 procent.

Det er udemokratisk
- DR’s blå lejesvende har længe haft en negativ vinkling af socialdemokratiet. Denne skæve meningsmåling var blot en, i en lang række af skæve DR-vinklinger, alt sammen noget der selvfølgelig spreder defaitisme hos socialdemokratiet og deres vælgere.

- Der er også masser af eksempler på DR-nedprioriteringer af gode nyheder om socialdemokratiet. Tilfældigt eller ej. Det er helt ude i hampen, at komme med så skæve målinger lige midt i valget. Det er udemokratisk, skriver Edvard M. og den poll, der har været i gang her på siden siden går viser det samme.

52 procent af de 3222 læsere, der har svaret på spørgsmål om DRs Løkke-vinder-poll, mener målingen var god for Venstre, mens 48 procent mener, der var god for Socialdemokraterne. Og 66 mener, at exitpolls burde forbydes.

1 af 2 
2 af 2 
0 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere