Nervøse fynske forældre aflyser skoletur til Malmø

Hjalleseskolen i Odense er venskabsskole med Östra Skolan i Malmø, og 8. klasserne skulle have været på besøg i december. Men så læste de danske forældre lidt om Malmø

Forældre til børn på Hjalleseskolen i Odense er bange for, hvad der kan ske deres børn, hvis de rejser til Malmø-bydelen Rosengården. (arkivfoto: Thomas Lekfeldt)
Forældre til børn på Hjalleseskolen i Odense er bange for, hvad der kan ske deres børn, hvis de rejser til Malmø-bydelen Rosengården. (arkivfoto: Thomas Lekfeldt)

– Vi fik bekymrede mails fra nogle forældre, som havde hørt og læst lidt om Malmø. De var meget utrygge ved at sende deres børn af sted. Blandt andet handlede deres uro om området Rosengård.

Sådan siger viceinspektør Keld Gantzhorn på Hjalleseskolen i Odense til den svenske avis Sydsvenskan, der i dag skriver om den aflyste skoletur, der skulle have fundet sted fra 10.-13. december, men som nu er aflyst på grund af utrygge forældre.

Læs på sydsvenskan.se: Föräldrars oro stoppar Malmöresa

Karolina Linse, klasselærer for 8. på Östra Skolan blev først vred, da hun fik besked om, at de danske elever ikke måtte komme på besøg, og så blev hun trist.

– Vi mener jo, at det her var et smaddergodt initiativ. Tanken var at bygge bro, siger Karolina til Sydsvensken, og på Fyens.dk er de fleste debattører enige i, at forældrene overreagerer.

Togturen er 100 gange så farlig
- Mon ikke transporten til Sverige er 100 gange farligere end et besøg på en skole. Hvor mange børn er der egentlig blevet slået ihjel på den skole, siden forældrene tager den beslutning, skriver Lars K. f.eks., og Henrik S. kritiserer forældrene for at pakke deres børn ind i vat:

- Jeg har arbejdet i Vollsmose. Flyttede til Rosengård, Malmø i 2001 i et par år, inden jeg endte i København. Der er udfordringer i både Rosengård og Vollsmose, men der er bestemt også en masse skønne mennesker. Så længe at curling forældre, som dem i hjallese, forskanser sig i deres egen selvfede middelklasse ghetto, sker der aldrig noget. Forestiller disse forældre sig, at de kan isolere deres børn fra at se forskellige dele af samfundet i al evighed? Rigtig, rigtig trist.

Men hvad med dig? Tør du tage til Malmø?

0 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere