Movias benhårde bøde: 17-årig betalte korrekt pris - på forkert klippekort

Claus K. nikkede ivrigt med, da han læste, hvor usmidigt tre Movia-kontrollører behandlede en 7-årig dreng i Haslev. For hans datter har også oplevet Movias stivsind

- Vores familie har også haft uheldig erfaring med Movia.

Sådan indleder nationens! Claus K et brev om Movias måde at drive busselskab på. Claus har klaget og klaget over, det han mener er en meget urimelig bøde, men Movia har ikke været til at hugge eller stikke i. Derfor har han givet op, men synes alligevel at nationen! skal høre hans og datterens historie:

Se også: Buskontrollører fik Magnus til at græde: Nu er Movia meldt til politiet

Betalte prisen - på det forkerte kort
- Vores 17-årige datter fik en dag ved en fejl sin lillesøsters klippekort med (et børnekort) – og da hun skulle stemple blev hun klar over fejlen. Hun stemplede derfor dobbelt antal klip – og betalte dermed den rigtige voksenpris.

- Kontrollør var aldeles ligeglad – beskyldte hende endda for at snyde - og efterfølgende kontakt til Movia hjalp intet. En venlig servicemedarbejder hos Movia var helt enig i det urimelige, men ordren i Movia var klar – bøder fastholdes.

Tilliden til offentlig transport er væk
- Klage til Ankenævnet hjalp heller ikke – selv om vi kunne henvise til en helt identisk sag hos DSB, hvor DSB (naturligvis) eftergav bøden, da det rigtige beløb jo var betalt.

- Nu har vi opgivet – men vores tillid til offentlig transport har lidt et alvorligt knæk, skriver Claus, og Movia - som senest i Ankenævnet for Bus, Tog og Metro har stået fast på at 17-årige ikke kan køre på to børneklip, fordi det jo udløser en rabat efter bare fem rejser - fastholder i en mail til nationen! det rimelige i, at den 17-årige skal betale en bøde:

Alle skal have gyldig billet
- Movia er enig i Ankenævnets afgørelse, som cementer, at alle passagerer skal have gyldig billet/kort og at Movia i modsat fald kan opkræve kontrolafgift.

- Det er en vigtig pointe, at børn skal køre på børnebilletter og voksne skal køre på voksenbilletter. Flere klip på et børneklippekort gør det ikke ud for klip på et voksenklippekort, siger Centerchef Søren Englund, Movia, men hvad siger du?

Burde Movia have eftergivet bøden - de fik jo betaling for rejsen?

Claus K fortæller, at han sådan set synes, hans datter opførte sig eksemplarisk, da hun stemplede to gange, fordi hun på den måde viste, at hun gerne ville betale fuld pris. Og at han derfor har betalt bøden på de 750 kroner.

- Men hvis hun havde snydt bevidst, så havde jeg ikke betalt. Det er kun fordi, jeg mener at bøden er urimelig, siger Claus.

Lige nu har far Claus altså betalt bøden på de 750 kroner, men er det rimeligt at en far skal betale fordi hans 17-årige datter tager med bussen og betaler fuld pris med to forkerte klip?

2 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere