83-årig: Det kan være en plage at gå i bad

Hvor mange bade skal ældre mennesker have ret til? Enhedslisten siger to, men hvad siger du?

Hvor mange gange tager du bad - og hvor mange gange vil du gerne tage bad, når du er 83 år? (arkivfoto)
Hvor mange gange tager du bad - og hvor mange gange vil du gerne tage bad, når du er 83 år? (arkivfoto)

- Det burde være en menneskeret at kunne komme i bad to gange om ugen. Vores før så rige samfund, hvor vi tog os af dem, der ikke kan klare sig selv, og gjorde det på en ordentlig måde, kommer ikke igen, hvis borgerne ikke gør oprør.

- De mennesker, som skal have hjælp, laver ikke oprør. De er afhængige af hjælpen og kan ikke gøre det. To bade om ugen.

Sådan skriver nationens! Buggi W. i en af de kommentarer, finanslovsforhandlingerne mellem regeringen og Enhedslisten har kastet af sig.

Se også: Enhedslisten afviser nyt regeringsudspil til finanslov

Men andre mener, at to ugentlige ture under bruseren er for meget. Martin B. skriver at:

- Retskravet på ældreplejen er dybt godnat. Mange af de ældre har slet ikke brug for det, og det, de så pludselig kan kræve, vil blive taget fra dem, der har virkelig meget større behov. Det virker ret tumpet, og jeg fatter ikke, at EL har fundet på det her krav, og endnu mindre, at de holder så stædigt fast i det.

Bad kan være en plage for nogle ældre
Og i dagens Politiken fortæller 83-årige Ulla S, som sidder med i ældrerådet i Rødovre Kommune og deltager i møder i et bruger- og pårørende-råd på det lokale plejehjem, at 'ældre mennesker altså ikke bliver så snavsede', og 'Et bad om ugen kan være rigeligt'.

- Der er mange ældre mennesker, som ikke ønsker at bade så meget. Det kan faktisk være en plage for nogle ældre at skulle have alt tøjet af for mange gange, siger hun.

Men hvad siger du? Hvor mange gange om ugen vil du i bad når du er 83?

0 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere