Bare bryster: 'Ville vise hvor taljen sidder'

Buksefirmaet Cubus har fået kritik af den svenske Reklameombudsmand for deres reklamefilm for 'Hyper elastic jeans'. Kønsdiskriminerende, lyder dommen

Læg mærke til taljen - den sidder så højt, at firmaet Cubus bad modellen optræde topløs. (Screendump fra reklamefilm for Cubus jeans).
Læg mærke til taljen - den sidder så højt, at firmaet Cubus bad modellen optræde topløs. (Screendump fra reklamefilm for Cubus jeans).

- Der er ganske vist en vis sammenhæng mellem modellen i reklamen og de jeans, reklamen handler om, men ved at posere som hun gør - og fordi hun ikke har tøj på overkroppen - fremstilles hun som et rent sexobjekt på en måde, der er krænkende for kvinder i al almindelighed.Sådan skriver den svenske reklameombudsmand Elisabeth Trotzig i en afgørelse på sin hjemmeside og fordi alle kvinder på den måde bliver krænket, finder hun at tøjfirmaet Cubus film er kønsdiskriminerende og i strid med internationale reklameregler.

Se også: Blondetrusse trukket tilbage efter mediestormSe også: Nyt A-mærke: Så ved du filmen er feministisk korrekt

Cubus - som ligger i Norge - har i deres forsvar for reklamen komplet afvist at der skulle være tale om kønsdiskrimination. For filmen henvender sig jo netop til kvinder, og så er der en særlig grund til at modellen er topløs:

- Bukserne har høj talje og for at vise dette har hun ingen top på, argumenterer Cubus i deres svar til ombudsmanden.

Du kan se hele reklamefilmen her - og så kan du skrive hvad du mener om jeansreklamen nedenfor?

0 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere