Løkke og Corydons vindfrikadeller: Finanslov giver 400 job

- Det er vindfrikadeller, at tale om øget jobsskabelse når det er så små effekter, skriver nationens! Sebastian K

- I finanslovsaftalen fremrykkes dele af Vækstplanen.dk som allerede var aftalt skulle indføres de kommende år. Venstre foreslog i september lettelser for 860 mio (emballageafgift 310 mio - momskreditter 120 mio. m.m. )

- Ifølge svar fra Finansministeriet af 10. september 2013 giver det en effekt på beskæftigelsen på 400 personer (inden der tages hensyn til finansieringen).

Sådan skriver nationens! Sebastian K om den 'blå' finanslov, der i går faldt på plads, og som ifølge ham ikke betyder det store for danskernes beskæftigelse.

Ministre snakker om arbejdspladser
Finansminister Bjarne Corydon siger ellers om aftalen, at den afspejler 'regeringens balancerede politik, hvor vi på en ansvarlig måde både får råd til at udvikle velfærdssamfundet og investere i vækst og arbejdspladser, og Lars Løkke siger, at aftalen om den fremrykkede vækstplan er 'til gavn for danske virksomheder, som nu får endnu bedre vilkår for at skabe nye arbejdspladser'

Men Sebastian mener altså ikke at 400 arbejdspladser er noget at råbe hurra for:

- Hele Venstres forsklag til fremrykning blev gennemført undtagen 'Pulje til overskudsvarme', så hvor meget vækst og øget beskæftigelse er det i forhold til 150.000 tabte private arbejdspladser siden 2008, spørger Sebastian.

Men hvad mener du? Er finansloven god for beskæftigelsen?

Du kan læse hele aftalen her.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere