Aarhus-historie: 100 mio til supercykelsti med 'elevator'

Staten har bevilget 49 millioner, og nu prøver kommunen at finde de sidste 50 miillioner, så cyklister kan køre fra midtbyen til Skejby uden at få for meget sved på panden

Hvis du troede at København er de tohjuledes paradis pga af de fine fodhvile-stativer, kommunen har sat op ved de store lyskryds, så tro om igen.


Foto: Tobias Pedersen

For lige nu tygger medlemmerne af Aarhus kommunes tekniske udvalg på, om de vil bevilge 50 millioner kroner til en supercykelsti med indbygget cykel-elevator, der skal hjælpe cyklister op ad den meget stejle Grønnegade.

Staten har meddelt, at de er klar med 49 millioner, hvis kommunen betaler den anden halvdel af supercykelstiens totaltpris på 100 millioner kroner. Og selv om der er politisk velvilje, så er der lige et element i planen, der skal undersøges nærmere.

- Vi er noget skeptiske over for den cykelhejs, og derfor har vi sendt indstillingen tilbage til teknisk udvalg, forklarer Socialdemokraternes Sten Bording Andersen. Cykelhejsen koster ca. 6 millioner kroner, og Socialdemokraterne er usikre på om de penge er givet godt ud - eller om de måske kunne bruges på cykelstier andre steder.

I Trondheim i Norge er der allerede en cykelhejs - opfundet af Jarle Wanvik, der har lavet firmaet trampe.no .

 

Men hvad synes du teknisk udvalg i Aarhus skal gøre? Bruge seks millioner på en cykelhejs, eller lade være?

Se video om den norske cykelhejs her

0 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere