Skole-opgave: Voldtægt af baby med kosteskaft

Drama-eleverne i Sydafrikas gymnasier fik en noget speciel opgave, da de var til skriftlig eksamen i mandags. Gør en baby-voldtægt værre. Men mange synes opgaven er noget over grænsen

- Hvordan kan du få en skuespiller til at få endnu mere ubehag, skræk og rædsel ind i en baby-voldtægtsscene. Du må bruge et kosteskaft og en brødskive som rekvisitter.

Nogenlunde sådan lød et af spørgsmålene i den landsdækkende drama-eksamen, der foregik i Sydafrika i mandags. Spørgsmålet tager udgangspunkt i et kendt teaterstykke baseret på en ægte babyvoldtægt af en 9 måneder gammel pige, men elever, forældre og kvinderettighedsaktivister synes spørgsmålet var langt over grænsen.

- Alle fik et chok, det var rædsomt og vi var i tvivl om, hvordan vi skulle svare på det, siger en elev til South Africa Times. En anden elev siger til The Witness, at det er var svært - som 17-årig - at beskrive en baby-voldtægt.

Det er et samfundsmæssigt emne
- Vi blev tvunget til at forestille os det ingen kan forestille sig, siger hun.

De eksamensansvarlige siger ifølge BBC, at spørgsmålet og opgaven var 'gyldig og fair':

- Babyer bliver voldtaget og derfor er det et samfundsmæssigt emne. Og teknisk er det en opgave at beskrive, hvordan man kan formidle og forstærke den rædsel selve voldtægten medfører, til et publikum.

- Opgaven er ikke stillet for at skabe hysteri, men for at få et publikum til gå ud af et teater og føle, at de nu skal gøre alt for undgå at den slags sker, hedder det i en udtalelse fra det sydafrikanske unedrvisningsministerium.

Men hvad mener du? Kan man stille spørgsmål om alle emner i en eksamenopgave i gymnasiet?

Der blev anmeldt 64.000 voldtægter i Sydafrika sidste år og ifølge politiet har hver fjerde voksne mand på et tidspunkt gennemført en voldtægt.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere