Her beder cyklisten selv om at blive kørt over

Flemming R efterlyser mere respekt og høflighed i trafikken, og opfordrer bilister og cyklister til ALDRIG at placere sig side om side.

Cyklister, der presser sig forbi bilister, der holder for rødt for at svinge til højre, beder om at blive kørt over, mener Flemming R. Hvad mener du? (Tegning: Flemming R.)
Cyklister, der presser sig forbi bilister, der holder for rødt for at svinge til højre, beder om at blive kørt over, mener Flemming R. Hvad mener du? (Tegning: Flemming R.)

- Der går næppe en uge, uden at jeg med stor fortrydelse kan læse i Ekstrabladet om endnu en højresvingsulykke, som i mange tilfælde oven i købet har en dødelig udgang. Jeg siger med stor fortrydelse, da det er ulykker, der kan og burde undgås.

Sådan indleder arkitekt Flemming R et læserbrev om højresvingsulykker og den færdselskultur og trafik-disciplin, der ifølge ham mangler i 'et Danmark, hvor trafikanterne tilsyneladende er gået i skrap konkurrence med sydeuropæere og mellemøstlige folkefærd om ignorant og hensynsløs adfærd i trafikken'. Flemmings brev fortsætter således:

- Jeg erhvervede selv mit kørekort i Canada for mange år siden. Selvom jeg kun havde 1 time i teori og 8 timers kørsel i trafikken fik jeg mere ballast som trafikkant end danske kørelærere tilsyneladende giver deres elever. De helt grundlæggende elementer for færdsel i trafikken hedder: 'udvis høflighed og kør med respekt for dine medtraffikanter'.

Cyklisten beder selv om at blive kørt over
- Højresvingsulykker kunne være undgået, hvis såvel billister som cyklister fulgte de simple regler, jeg har skitseret på vedlagte tegning. Altså- cyklister og biler aldrig side om side, men bag hinanden.

Aldrig side om side
- Jeg bliver dybt frustreret, når jeg som bilist i Danmark lægger an til højresving og kører frem til krydset så tæt på kantstenen, det er muligt, og alligevel oplever en cyklist, der maser sig op på min side, selvom det indebærer, at cyklisten skal op på fortovet for at komme frem. I min verden beder cyklisten om at blive kørt over.

- På samme måde skal bilisten også køre ind bag de eventuelle cyklister, der holder ved et vejkryds, og ikke op på siden af disse, da dette igen kan være en optakt til ulykker, slutter Flemming, der håber at hans input kan bringes videre til trafikkanterne derude 'med et forhåbentligt positivt resultat'.

Men hvad mener du? Er der for lidt høflighed og respekt mellem cyklister og bilister?

0 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere