Celine efter afvisning: De holder fast i pick-politik

Heftig debat i uges løb om natklubber, der afviser gæster på grund af 'type' eller 'ungdommeligt look'. 82.000 læsere har stemt, og flertallet synes ’typemæssige’ afvisninger er forkerte

Da 19-årige Celine i mandags fortalte hvordan hun, hendes tvillinge-søster og 14 andre unge piger var blevet afvist som gruppe på natklubben Hive – trods et bestilt bord og et pænt kontantbeløb i lommen – gik nationen! til tasterne. For Celine fik at vide, at 4-5 af hendes gæster ikke passede typemæssigt ind på Hive, og hun opfattede klart, at det handlede om udseende.

Se også: 19-årige piger afvist på natklub: I er for grimme

Mere end 82.000 har svaret på spørgsmålet ’Er det OK, at natklubber har folk ansat, der vurderer om kunderne 'typemæssigt' er pæne nok til at komme ind?’, og 13 procent svarer ja, mens det helt overvældende flertal på 87 procent svarer nej.

60 procent: Giv dem drinks og entre
Den heftige debat nåede også natklubbens bestyrer Frederik Myginds skærm, og han erkendte over for nationen!, at der var begået en fejl da selskabet var blevet afvist, i det pickeren – som mente at 4-5 af pigerne så for unge ud – burde have fået dørmanden til at tjekke deres ID.

Vi overvejer kompensation
- I det konkrete tilfælde har vores personale vurderet, at nogle i det store selskab var for unge (dvs. under 18 år) og har derefter forsøgt at håndtere det på bedst mulig måde. Har vurderingen ikke været korrekt – beklager vi naturligvis dette. Og derfor vil jeg nu overveje, om vi skal tilbyde de 16 piger en form for kompensation, sagde Frederik Mygind og den udtalelse var populær hos læserne. 60 procent mente endda, at natklubben skulle invitere det afviste selskab ind igen og servere drinks for dem.

Se også: Natklubboss om afvisning: Måske var det en fejl

Og så skulle man jo tro, at alt var godt i natklubland, men i går modtog vi dette brev fra Celine. Hun føler, at Hive har afsluttet deres overvejelser om kompensation på en for hende negativ måde – og endnu værre; står fast på at ville splitte selskaber op i passende typer, der godt må komme ind og upassende typer, der må stå ude i kulden. Celine skriver:

Tak, synes stadig debatten er relevant
- Jeg har fået både god og dårlig respons på mit læserbrev, og jeg synes uanset hvad, denne debat omkring det danske natteliv er relevant.

- Det var der tydeligvis også mange andre, der synes, og jeg er glad for, at mit læserbrev fik så mange til tasterne - både saglige og knap så saglige kommentarer blev delt.

- Som opfølgning skal nævnes, at jeg har været i kontakt med Frederik Mygind, og han tilbød i tirsdags en kompensation. Efter en knap så effektiv kommunikation trækker han dog kompensationen tilbage ved at sende mig denne korte mail:

Kære Celine, Vi har sagt hvad der skulle siges om denne sag, og ønsker ikke at kommentere på den yderligere. Hvis du på et tidspunkt skulle ønske at besøge vores natklub igen, er du meget velkommen til at kontakte mig direkte i god tid - på henholdsvis email eller telefon.

De vil fortsætte med at picke
Jeg spurgte efterfølgende, om han i det mindste er enig i, at Hive fremover ikke vil udpege (picke) enkelte i en gruppe og splitte en gruppe ad, fordi enkelte ikke passer ’typemæssigt’. Han påpegede på vegne af Hive, at det ikke forholder sig sådan.

Så nu kan jeg jo igen konkludere, at Hive ikke kan holde, hvad de lover. Samtidig vil jeg da bestemt ikke anbefale, man besøger Hive, når man er en større gruppe i byen. Og det uafhængigt af, om man har reserveret bord eller ej.

Mange har oplevet det samme
Derudover vil jeg give udtryk for min medfølelse over for dem, som har delt med mig, at de har oplevet det samme. Tak for støtten og tak til klubben Coal – de har også udtrykt deres støtte omkring sagen, så det er bl.a. dér, man kan finde mig fremover.

Frederik Mygind fra Hive siger i dag til nationen!, at han ikke har flere kommentarer.Hvad mener du?

0 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere