Raser over dansk krigsskib på vej til Syrien

Regeringen siger ja, når FN i næste officielt anmoder om et skib til indsatsen i Syrien. nationen! siger nej.

Det er endnu ikke besluttet, hvilket krigsskib der skal til Syrien, men det kunne ifølge forsvarets pressevagt være et fra Knud Rasmussen-klassen. Her EJNAR MIKKELSEN, der skyder med 76 mm kanon. (Foto: Tais Johansen, Forsvarets Materieltjeneste)
Det er endnu ikke besluttet, hvilket krigsskib der skal til Syrien, men det kunne ifølge forsvarets pressevagt være et fra Knud Rasmussen-klassen. Her EJNAR MIKKELSEN, der skyder med 76 mm kanon. (Foto: Tais Johansen, Forsvarets Materieltjeneste)
Følg nationen!

- Helt ærligt, hvad fanden skal vi der efter.

Sådan skriver nationens! John Fido P. i en af negative nationen!-kommentarer, der er kommet i kølvandet på forsvarsminister Nicolai Wammens løfte til FN om at hjælpe med at stabilisere situationen i Syrien ved at sende et dansk flådefartøj afsted.

Politisk uenighed om danske soldater til Syrien

- Alle de rige olie lande griner sku´af os. De gør ikke en pind for at få en ende på krigen. De hader jo selv demokrati, fortsætter John, og Poul E. synes heller ikke, at Danmark har noget at gøre i Syrien:

- Det er syrernes egen sag. Hvis de er så vilde med at slå hinanden ihjel, så lad dem om det. Danmark skal blande sig helt udenom. Også når det gælder syriske flygtninge.

Er ikke blevet soldat for at støtte Al Qaida

Men hvad mener du? FN beder om hjælp, og hvis Danmark siger nej, hvem skal så afsted?

Kenneth P. synes vi burde gøre arbejdet færdigt i Afghanistan først, 'før vi blander os i noget nyt, som vi alligevel ikke tør fuldføre'.

- Vi bliver kun upopulære ved at love nogle mennesker en masse, og så lade dem i stikken, når lokummet brænder på hjemmefronten med angreb fra den røde lejer.

- For vi ved, at mange hjemme i Danmark vil stikke forsvaret og de danske soldater lige ind til, vi er nødt til at trække os tilbage. Så nej. Vi skal ikke blande os, for vi fuldføre det aligevel ikke, og så er det meningsløst med døde danske soldater osv. Der er kun en vinder i sidste ende: ekstremisterne i felten og venstrefløjen i Danmark.

- Civilbefolkningen i de uroplaget områder bliver aldrig vores venner igen, hvis vi først røvrender dem en gang, lige som vi gjorde i Afghanistan.

For to måneder svarede 9004 læsere på spørgsmålet 'Skal danske soldater have lov til at sige nej til at deltage i en krig mod Syrien? og 46 procent mente nej, mens flertallet svarede 'Ja, soldaterne må gerne vælge, hvilke kampe de deltager i'.

Mere fra Ekstra Bladet+

Den 4. november 2020 forgreb Danmarks regering sig på demokratiet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind