Officielt: Klimaminister døber orkanen Allan

DMI skal lave en liste med navne til kommende orkaner, og mandagens orkan kan passende hedde Allan, lyder det fra klimaminister Martin Lidegaard

Følg nationen!

- Jeg synes, det er en fremragende ide at give orkaner navne og jeg vil bede DMI om at udfærdige en liste med navne, så vi er parat næste gang der er stormvarsel.

- Der kommer jo flere og flere voldsomme storme, og hvis en storm har et navn, bliver det lettere at varsle og kommunikere om den.

Tre navne - men ingen i Danmark
Sådan siger den radikale klimaminister Martin Lidegaard til nationen!, der i dag har diskuteret den mærkværdighed, at den orkan, der med rekordvindstød blæste hen over Nordeuropa og Danmark i går fik tre forskellige navne i vores tre nabolande: St. Jude i England, Christian i Tyskland og Simone i Sverige, mens den ikke fik noget navn af DMI.

Derfor fik orkanen ikke et dansk navn


Tre navne i tre lande. Rod, mener ministeren

DMI forklarede tidligere på dagen, at der ikke er et udtalt meteorologisk behov for at navngive orkaner i Danmark, fordi vi er så lille et land, at vi kun har et vejrsystem af gangen. Men Martin Lidegaard forudser flere og voldsommere storme i fremtiden, der kan ændre det behov og derfor vil han også gerne have, at DMI taler med meteorologerne i de andre lande om at få en fælles navneliste. For fire forskellige navne til samme orkan er noget rod.

- Og sammenlagt dækker vi jo nogle store områder, så jeg synes det giver god mening med med fælles navneliste, siger ministeren.

Forslag: Orkanen skal hedde Allan

Nu havde DMI jo ikke en navneliste i skuffen forud for mandagens orkan, og på nationen! er der et pænt flertal for navnet Allan. Hvad siger du til det?

- Allan? Altså ligesom Allan Simonsen. Jamen, der synes jeg godt vi kan følge Ekstra Bladets læsere og kalde den 'orkanen Allan', slutter ministeren.

I alt har 3361 læsere deltaget i navnedebatten, og 77 procent af dem synes mandagens orkan skal hedde Allan. 11 procent mener, at det at udansk at give orkaner navne.

Fiduskunst og magistervrøvl