Annonce:
Annonce:

Flovt at huske venner på de skylder 50 kr.

Låner du nogensinde penge ud til vennerne? Og husker de at betale dem tilbage? Danske Bank har undersøgt hvordan vi håndterer små-gæld, og hveranden af os bliver irriterede over ubetalt smågæld

Annonce:
Følg nationen!

Hvad er mest pinligt - at blive mindet om. at man har glemt at betale den 50'er, man lånte til en sandwich, tilbage? Eller at minde en ven eller en kollega om, at de stadig skylder én penge?

Danske Bank, der gerne vil have deres kunder til at bruge den digitale betalingsmulighed Mobile-Pay, har undersøgt hvordan danskerne har det med at inddrive de mindre gældsposter dagligdagen er fyldt af - og fundet ud af, at hele 46 procent har det skidt med at bede om at få dem igen.

Pinlighedsgrænsen
- De fleste af os har en eller anden form for pinlighedsgrænse for, hvor små beløb man kan være bekendt at bede om at få tilbage, siger bankens privatøkonom Las Olsen til Politiken.

- Det er fordi, det ligger dybt i vores kultur - i os allesammen - at det ikek duer at være fedtet, og at det ikke er godt at gå i små sko. Det er den tendens vi ser ret tydeligt i denne måling, uddyber økonomen. Kun hver femte dansker kradser gæld ind uanset størrelse.

Men hvordan har du det med at kræve penge tilbage - og husker du selv at betale?

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Svulster og skandaler trives i tavshed
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: