Pissepinligt at være sund, rask og leve af kontanthjælp

- Jeg ønsker ikke at ende som fattig-Karina eller sammenlignes med doven Robert! Jeg vil bidrage med noget fornuftigt til samfundet, skriver Rasmus. Har du et job til den 39-årige mand?

Jeg kommer fra Aalborg og er en sund og rask mand på 39 år og går uden arbejde. Jeg er desværre kommet på kontanthjælp som jeg bare skal ud af i en fart.. Jeg har kørekort og er en flexsibel medarbejder og har godt humør og savner at bruge min krop til at arbejde. Jeg er som person veldannet har pli og er pligtopfyldene ser mit fremtidige arbejde som en gevinst og det at have noget at stå op til hver morgen ville være en fryd for øjet. Så er der noget der mangler en frisk troværdig nordjyde, der kan passe sit job til punkt og prikke ja så er det mig, skriver Rasmus.  Rasmus Birnbaum
Jeg kommer fra Aalborg og er en sund og rask mand på 39 år og går uden arbejde. Jeg er desværre kommet på kontanthjælp som jeg bare skal ud af i en fart.. Jeg har kørekort og er en flexsibel medarbejder og har godt humør og savner at bruge min krop til at arbejde. Jeg er som person veldannet har pli og er pligtopfyldene ser mit fremtidige arbejde som en gevinst og det at have noget at stå op til hver morgen ville være en fryd for øjet. Så er der noget der mangler en frisk troværdig nordjyde, der kan passe sit job til punkt og prikke ja så er det mig, skriver Rasmus. Rasmus Birnbaum

- Jeg klarer mig igennem dagen og vejen, ved at spise hos venner og familie. Jeg er meget afhængig af almisser fra omgivelserne, da kontanthjælpen kun rækker til mine fast udgifter, som i forvejen er nedsat til det mindste ved alle udgifts poster.

Sådan skriver Rasmus B i et brev til Ekstra Bladet om det job han ikke kan få og de penge han lige nu hæver på kommunen. For Rasmus vil så gerne have et job, og synes det er pinligt at være på kontanhjælp. Hans brev fortsætter således:

Det kan ikke være rigtigt....
- Det kan ikke være rigtigt at en fuldt ud sund, rask og arbejdsdygtig mand, som har viljen til at yde et stykke arbejde, for på denne måde også at være med til at gøre en forskel for det danske samfund, skal sidde og fejre sin 40 års fødselsdag med en kontanthjælp, det er pisse trist!

Se også: Se kontanthjælpsmodtager græde over nye regler

- Jeg vil kæmpe videre med næb og kløer, hver eneste dag, for at komme ud af det her, for mig at se lorte system. Jeg er træt af det negative omdømme omkring kontanthjælpen! Det er pisse pinligt at være på kontanthjælp, det er pisse pinligt at sige til folk man er på kontanthjælp, det er pisse pinligt at skrive i ansøgninger at man er kontanthjælpsmodtager, især når man knokler for at komme ud på arbejdsmarkedet, hvor jeg er af den overbevisning at mange afslag skyldes det at man er kontanthjælpsmodtager.

Negativ klang
- Jeg ønsker på ingen måde at ende som fattig Karina eller dovne Robert, jeg er fuldt ud arbejdsdygtig og VIL arbejde, tjene penge, have et godt liv og en god psyke. Men når man er på kontanthjælp er det mit indryk at det er sværere at få job, da betegnelsen 'kontanthjælpsmodtager' har en negativ klang.

- Jeg opfordrer også gerne regeringen til at 'omdøbe' kontanthjælpen, til at hedde noget andet, som kan gøre op med de fordomme der er i forbindelse med at være kontanthjælpsmodtager.

- Jeg mener det er vigtigt at kunne bidrage med noget til det danske samfund, da det er min pligt som borger, jeg ønsker ikke at sidde fast i systemet.

Mad fra containeren
- Worst case scenario er at jeg kan ende med at måtte blive skræller, da jeg ikke har til dagen og vejen. Dette er ikke i min interesse overhovedet, men det kan blive my way of surviving. For at gøre opmærksom omkring hele den her situation med at være kontanthjælpsmodtager er, at det er pisse trist, umotiverende,

- Den nye kontanthjælpsreform blev vedtaget 18. april 2013, hvor der er indgået en bred politisk aftale mellem Venstre, Dansk Folkeparti, det konservative folkeparti og liberal alliance, om en grundlæggende reform af kontanthjælpssatserne.

- Nu tænker jeg så disse partier er ikke klar over, hvor mange denne reform rammer, hvilke konsekvenser den har og hvor mange liv og familier der bliver ødelagt, da det ikke er muligt at overleve på en kontanthjælp ud fra den nye reform.

Vi er også mennesker

- Regeringen har manglende indlevelses evne overfor de svageste i Danmark! De har deres gode lønninger, så er alt godt. De tænker ikke over, at de trækker gulvtæppet væk under Danmarks økonomisk svagest stillede, hvorfor skal det altid gå ud over de svageste i samfundet, at Danmarks økonomi vakler? Der må være andre poster der kan trækkes på? Her kunne politikerne lærer noget af Robin Hood princippet, tag fra de rige og giv til de fattige! Dem inde på borgen tænker ikke på at kontanthjælpsmodtager også er mennesker, mennesker som ikke nødvendigvis selv har bedt om at være på kontanthjælp!

- Giv mig et job NU, slutter Rasmus, og hvis du kan bruge ham, skal du bare maile her.

0 kommentarer
Vis kommentarer