Succes med gratis snaps i A-kassen: Det gør vi igen

Sidste år eksperimenterede A-kassen CA og inviterede de ledige medlemmer på sild og snaps i hovedkvarteret i Gentofte. Succesen var så stor at de gentager og udvider i år.

- Det er verdens hårdeste job at søge den ene stilling efter den anden , og holde gejsten oppe, selvom man får lutter afslag - samtidig med at man er presset på økonomien og står udenfor det fællesskab der er på en arbejdsplads.

Se også: Populær julefrokost: alle kvinderne er ledige

- Når vi holder julefrokost for ledige, gør vi det for at anerkende den indsats, som de ledige dagligt gør for at komme i arbejde igen. Det er måske ikke noget, som i sig selv hjælper nogen i job igen, men hvis det kan hjælpe nogle ledige medlemmer til at holde gejsten oppe, så er målet nået.

Sådan siger Ole Strand fra CA a-kasse om de forlængst overtegnede julefrokoster, a-kassen har inviteret medlemmerne på i år. Menuen er klassisk dansk julefrokostmenu med flæskesteg, and, fiskefilet, frikadeller, leverpostej og sild med snaps og øl, og efter sidste års succes er der i år også arrangeret julefrokost i CA's Aarhus-afdeling

Se også: Gratis snaps: A-kasse eksperimenterer

- Det er en julefrokost, som foregår i godt humør og god ro og orden.

Men hvad mener du om at a-kasser holder julefrokoster - og at de bruger en smule af medlemskontingenterne på mad og drikke og socialt samvær for de ledige medlemmer?

Ole Strand forstår godt spørgsmålet, men siger at 'gu er det så i orden':

- Det er præcis det, der adskiller os fra andre a-kasser. Vi holder gå-hjem-møder og kurser for både ledige og folk i job. Vi laver mentorordninger for nyuddannede for at hjælpe dem ind på arbejdsmarkedet. Hvis man bliver fyret, er man normalt nødt til at vente hele opsigelsesperioden til man bliver ledig, før man kan få hjælp fra sin a-kasse. Sådan er det ikke i CA. Her kan man få hjælp til jobsøgning og karriererådgivning med det samme, når man har brug for det - også selv man ikke er blevet fyret endnu, men blot gerne vil videre.

- Det handler om at være der hele tiden for medlemmerne. Hele tiden prøve at gøre tingene bedre, og skabe mere værdi for vores kunder/medlemmer. Og derfor er der overskud til at realisere medlemmernes gode ideer, som denne julefrokost også er et eksempel på.

Men hvad synes du? Burde andre a-kasser gøre som CA - og burde kommunen arrangere julefrokoster for folk på kontanthjælp?

0 kommentarer
Vis kommentarer