Svend tænker alkolås og sløve Bødskov hver gang spritbilister dræber

Hverken Svend Drews eller Dansk Folkeparti forstår, hvorfor Morten Bødskov ikke bare får skruet en alkolås-ordning sammen. Den blev jo vedtaget i Folketinget i juni 2010

En alkolås, en far, der mistede sin datter og svigersøn, da en spritbilist kørte ind i deres bil - og en justitsminister, der for to år siden, blev spurgt hvorfor han ikke indførte den alkolås-ordning, et enig Folketing vedtog i juni 2010. (Foto: arkiv, privat og ekstrabladet)
En alkolås, en far, der mistede sin datter og svigersøn, da en spritbilist kørte ind i deres bil - og en justitsminister, der for to år siden, blev spurgt hvorfor han ikke indførte den alkolås-ordning, et enig Folketing vedtog i juni 2010. (Foto: arkiv, privat og ekstrabladet)

- 13 årig dreng dræbt af spritbilist. Hvem har skylden? Helt klart spritbilisten, der nu for 3. gang blev taget for spritkørsel, føj for sat..

Sådan indleder Svend Drews et læserbrev til Ekstra Bladet om den tragiske dødsulykke i Frederiksværk mandag aften. Svend har selv mærket, hvad en spritbilist kan smadre i sin beruselse, og siden kæmpet for at få indført alkolåse i Danmark, ligesom man har i adskillige andre lande.

Se også: Spritbilist dræbte datter: Svend kræver alkolåse

For fire et halvt år siden mistede han sin datter og svigersøn, da en spritbilist kørte ind i deres bil, og da et enigt Folketing i juni 2010 vedtog, at indføre en alkolås-ordning, jublede han. Men i dag, tre et halvt år efter er der stadig ikke sket noget på alkolåsområdet, og derfor fortsætter hans brev om 13-årige Alexanders død, således:

- Men - men - men. Der er flere der er skyld i dette barns tragiske død, nemlig Justitsministeren og hans stab, som ved deres sløseri - trækken sagen i langdrag og tilsidesættelse af folketings medlemmernes forespørgsler gennem 3½ år har forsinket den i 2010 vedtagne lov L.179 (alkolås til spritdømte) i at blive implimenteret (sat i brug).

Se også: Far til trafikdræbt 17-årig: Jeg er bitterSe også: 37-årig lærer sigtet for uagtsomt manddrab på teenager: Jeg var fuld

Et barn ville muligvis stadig være i live
- Netop en ulykke som denne, spritbilist taget for 3. gang ville sandsynligvis være undgået, da bilisten ville være idømt brug af alkolås og dette barn ville stadig være i live. Vi anklager derfor justitsministeren og hans stab for at være medvirkende til dette barns død, skriver Svend, der hele vejen igennem får opbakning fra Dansk Folkepartis Kim Christiansen, der stillede kritiske spørgsmål til Bødskov om alkolåse for to år siden - og igen i næste uge, kræver svar på spørgsmålet 'Hvorfor sker der ikke noget?'. Svends brev fortsætter:

- Det er vores store håb at justitsministeren ved samrådet den 28/11 vil komme med et klart udspil og dato for implemiteringen af L. 179 så vi ikke fremover skal høre om lignende ulykker.

Politikerne må ikke vente mere
- Kan / vil Justitsministeren ikke komme med et brugbart udspil, håber vi inderligt at de folketingsmedlemmer der tidligere har udtalt at de i så fald ville vedtage ibrugtagningen af L. 179 uden om ministeren, vil sætte dette i værk meget hurtigt.

- Et barn er dræbt, en famillie skal nu igennem et helvede af sorg og smerte, vi kan kun sige, vi føler med dem, men det ændrer ingenting, de har mistet deres barn og selvom størstedelen af den danske befolkning føler med dem, så får de aldrig deres søn at se igen.

Bødskov: Alle forhold skal belyses grundigt
- Dette var ulykken der ikke burde kunne ske og muligvis ikke var, sket hvis bare Justitsministeren havde gennemført det påbegyndte arbejde dengang for 3½ år siden! Alkolås redder liv og 83 % af befolkningen ønsker alkolås i nye biler, slutter brevet.

For en måned siden afviste Bødskov over for Ritzau, at det har taget for lang tid at indføre alkolåsen med ordene:

- Nu er vi ved at få skabt klarhed over de forskellige udeståender. Belært af erfaringerne fra den tidligere regerings arbejde med ordningen mener jeg, det er bedst, at alle forhold er belyst grundigt, inden vi kaster os ud i et projekt som dette, skrev Morten Bødskov.

Se også: Bødskov afviser nøl om alkolåse

Hvad mener du om alkolåse? Og synes du det er tarveligt at bruge ordet 'smøl' om de justitsministre, der ikke har fået indført en vedtaget lov om alkolåse i løbet af tre et halvt år?

Kim Christiansen, DF, har flere gange advaret Bødskov om, at det kan koste menneskeliv, at vente med alkolåsordningen.

- Og jeg vil gerne sige, atdet er hans ansvar, at loven ikke er blevet gennemført. Og derfor håber jeg, at samrådet kan få fart i tingene.

Morten Bødskov skal i samråd i Restudvalget torsdag d. 28. nov. ca. 15.30-17.00, og svare på:

- Ministeren bedes redegøre for, hvorfor den alkolåsordning, der blev enstemmigt vedtaget i Folketinget i 2010, endnu ikke er implementeret. Hvad vil ministeren helt konkret gøre for langt om længe at sikre, at alkolåsordningen bliver fuldt ud implementeret, og vil ministeren fastlægge en konkret tidsramme for, hvornår implementeringen vil være fuldført?

1 af 2 
2 af 2 En alkolås, en far, der mistede sin datter og svigersøn, da en spritbilist kørte ind i deres bil - og en justitsminister, der for to år siden, blev spurgt hvorfor han ikke indførte den alkolås-ordning, et enig Folketing vedtog i juni 2010. (Foto: arkiv, privat og ekstrabladet)
0 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere